27.02.2024 00:16

Acțiune amplă Truck & Bus a poliției

Acțiune amplă Truck & Bus a poliției
Galerie foto

În perioada 19-25 februarie a.c., sub coordonarea Direcției Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, polițiștii din Dâmbovița au acționat  pentru prevenirea accidentelor de circulație produse, în special, pe fondul nerespectării normelor privind circulația pe drumurile publice de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane și de mărfuri.

Acțiunea TRUCK & BUS s-a desfășurat conform Planului de operațiuni al Organizației Polițiilor Rutiere din Europa (ROADPOL), controalele polițiștilor având în vedere respectarea, de către șoferii profesioniști, a vitezei legale, utilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție, funcționarea corespunzătoare a aparatului tahograf, respectarea perioadelor de conducere ori de odihnă, documentele obligatorii ale conducătorilor auto, ale vehiculului ori cele ale operatorilor de transport.

În ceea ce-i privește pe conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă, controalele au vizat și respectarea limitei maxime admise, a greutății mărfurilor sau fixarea corespunzătoare a acestora, precum și respectarea normelor privind transportul mărfurilor periculoase. Pe parcursul celor șapte zile, polițiștii au verificat peste 600 de autovehicule, iar, pentru neregulile constatate, 55 de conducători auto au fost sancționați contravențional pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 81 pentru neutilizarea centurilor de siguranță, 65 ca urmare a neregulilor constatate în urma verificării documentelor și 76 pentru alte abateri.

Totodată, 11 șoferi au fost sancționați pentru nerespectarea regulilor privind perioadele de conducere, pauzele și perioadele de odihnă ale conducătorilor auto și 22 pentru nereguli descoperite la aparatul tahograf. De asemenea, polițiștii au dispus măsura imobilizării în cazul a 10 vehicule.