31.10.2014 00:16

A XXI-a ediție a Topului Firmelor dâmbovițene

A XXI-a ediție a Topului Firmelor dâmbovițene
Galerie foto

❚ La întocmirea clasamentului pentru anul 2013 au participat 8.087 societăți, din care au fost selectate 689 clasate pe primele 5 locuri

VIOLETA STANCIU


 

Ieri seară, la Târgoviște, a avut loc cea de-a XXI-a ediție a Topului Firmelor dâmbovițene, eveniment organizat de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Dâmbovița. Au fost prezente oficialități locale și județene, dintre care amintim pe prefectul Victor Sanda, președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Adrian Țuțuianu, primarul interimar al municipiului Târgoviște – Ciprian Prisăcaru, dar și miniștrii Rovana Plumb (al Muncii), Remus Pricopie (al Educației), Mihnea Costoiu (ministrul delegat pentru Învățământul Superior și Cercetare).

La reuniunea mediului de afaceri dâmbovițean au participat și parlamentari dâmbovițeni. Amfitrionul manifestării a fost Gelu Rusescu, președintele CCIA Dâmbovița.

 

8087 au depus bilanț pentru activitatea anului trecut

La întocmirea clasamentului pentru anul 2013 au participat 8087 societăți, din care - după aplicarea criteriilor eliminatorii - au fost selectate 689 clasate pe primele 5 locuri. Criteriile de grupare au fost în funcție de domeniul de activitate, mărimea întreprinderii, iar indicatorii de eficiență, cu pondere diferită, s-au referit la cifra de afaceri, rata profitului și productivitate.

Dintre cele 689 de firme clasate în Top, doar 60 s-au aflat ieri la festivitatea de premiere pentru a-și ridica diplomele și trofeele. Potrivit președintelui CCIA Dâmbovița, Gelu Rusescu, în județ sunt înmatriculate 13.093 societăți, din care 8.087 au depus bilanț pentru activitatea anului 2013, adică sunt active numai 62% dintre societăți.

Președintele CJD, Adrian Țuțuianu, s-a adresat reprezentanților mediului de afaceri autohton, pe care i-a asigurat de tot sprijinul său și a instituției pe care o reprezintă:

„Vreau să vă mulțumesc și eu pentru efortul pe care l-ați făcut în anul 2013. Ca șef al administrației publice județene, nu pot decât să mă bucur că existați, că ați reușit să mențineți și să creați noi locuri de muncă. Vă mulțumesc pentru faptul că sunteți plătitori de taxe și impozite, fără de care administrația publică județeană nu și-ar putea duce la capăt menirea. Vreau să vă asigur că veți găsi în mine și în Consiliul Județean un partener serios”, a precizat președintele CJD.