16.12.2014 00:10

A treia rectificare bugetară a declanșat polemici dâmbovițene

A treia rectificare bugetară a declanșat polemici dâmbovițene
Galerie foto

❚ Dacă vicepreședintele PSD Dâmbovița, deputatul Ionuț Săvoiu, salută a treia rectificare pozitivă a Guvernului Ponta și arată toate avantajele acesteia, copreședintele PNL Dâmbovița, deputatul Iulian Vladu, susține că este ilegală

A.M.P.


A treia rectificare bugetară a guvernului a fost salutată de vicepreședintele PSD Dâmbovița, deputatul Ionuț Săvoiu. Liderul social-democrat susține că această rectificare pozitivă făcută de Guvernul Ponta este mai mult decât binevenită, pentru că astfel se vor putea achita drepturile salariale câștigate de bugetari în instanțele de judecată.

Rectificarea bugetară degrevează bugetul pe 2015 de niște cheltuieli importante și astfel rămân fonduri mai multe care să fie distribuite către învățământ, sănătate și către bugetul muncii.Totodată, prin degrevarea bugetului, aproape că se anulează și impactul negativ al scăderii CAS (contribuției de asigurări de sănătate), dovedindu-se astfel că bugetul poate să susțină reducerea CAS și anul viitor.

 

Ionuț Săvoiu: „Vor fi mai mulți bani pentru

sănătate, educație, Ministerul Muncii”

„Este a treia rectificare pozitivă a Guvernului Ponta. Ceea ce este important pentru a treia rectificare este faptul că ea rezolvă o mare parte din drepturile salariale obținute în instanță pentru personalul bugetar și va degreva bugetul din 2015 cu o sumă semnificativă, în așa fel încât practic tot impactul negativ al scăderii CAS este anulat 90% pentru 2015. Acest lucru anulează toate acele opinii prin care se încerca să se inducă populației că guvernul, bugetul nu poate să susțină reducerea CAS în anul 2015. Vor fi mai mulți bani pentru sănătate, educație, pentru Ministerul Muncii”, a precizat deputatul Ionuț Săvoiu.

 

Iulian Vladu: „Această rectificare nu este transparentă”

De cealaltă parte a baricadei, opoziția dâmbovițeană critică această rectificare și consideră că acțiunea guvernului încalcă legislația în vigoare:

„Legea 205/2002 și Legea 69/2010 interzic a treia rectificare bugetară. Dl Victor Ponta, pentru a-și salva funcția de președinte al PSD, face această rectificare pentru a da bani baronilor locali, pentru a-l susține în continuare în fruntea PSD. Această rectificare nu este transparentă, la ora actuală nu cunoaștem localitățile care vor primi bani”, a declarat copreședintele PNL Dâmbovița, deputat Iulian Vladu.