17.08.2022 00:17

A scăzut numărul prezentărilor la testarea Covid-19

A scăzut numărul prezentărilor la testarea Covid-19
Galerie foto

*Testarea la domiciliu, cu teste cumpărate  din farmacii, are mai mult succes decât testarea oficială, care este gratuită! 

 

Violeta Stanciu


 

Farmaciile sunt tot mai căutate de infectații cu Covid-19! Persoanele cu simptome de coronavirus preferă să se testeze cu teste cumpătate direct din farmacii decât să apeleze la testele oficiale din spitale sau la medicii de familie. Aceasta ar putea fi explicația scăderii numărului de prezentări de la Centrul de Testare de la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște (SJUT), unde în ultima săptămână  numărul prezentărilor a scăzut sub 30.

Dr. Margareta Zebreniuc de la Centrul de Testare al SJUT recomandă testarea oficială, care este gratuită, motivând că numai în felul acesta se poate rupe lanțul epidemiologic și evita astfel răspândirea virusului.

,,Centrul de Testare Covid-19 de la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște nu se confruntă cu o avalanșă de solicitări de testare...  În ultimele zile, cel puțin pe Centrul de Testare am testat mai puțin, față de săptămânile trecute. Deci nu este o explozie, ba dimpotrivă a mai scăzut numărul prezentărilor. Cam din 9 august numărul prezentărilor a scăzut sub 30. De exemplu au fost 13 prezentări duminică și 15 luni, de Sfânta Maria. În ultima săptămână a fost un număr descrescător de prezentări pe Centrul de Testare, al celor testați, dar și numărul pozitivilor a fost mai mic, nu au fost pozitivi toți cei care s-au testat. Astăzi (n.n. marți, 16 august 2022) am trecut prin Centrul de Testare și din 13 persoane testate, 10 erau pozitive, deci un procent ceva mai mare dar nu este o explozie. Problema este că oamenii își cumpără teste din farmacie și se testează acasă și nu mai apelează la testele oficiale. Ideea este că la noi la centru se testează cazurile ușoare și medii, pentru că spitalul testează și la UPU și la Boli Infecțioase și acolo ajung cazurile mai serioase’’, ne-a declarat ieri dr. Margareta Zebreniuc, reprezentantul  Centrului de Testare de la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște.

Ieri la SJUT erau internate aproximativ 30 de persoane infectate cu Covid -19, dintre care una la Secția de Terapie Intensivă Covid.