22.11.2023 00:16

A început campania de vaccinare la vulpi

A început campania de vaccinare la vulpi
Galerie foto

În județ, Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Dâmbovița a început o amplă campanie de vaccinare antirabică la vulpi, utilizând tehnici inovatoare de distribuție aeriană și manuală a momelilor vaccinale. Această acțiune are loc până la finalul lunii noiembrie 2023 și vizează reducerea riscului de răspândire a virusului rabic în rândul faunei sălbatice.

În cazul în care vaccinul intră în contact cu ochii, gura, nasul sau pielea lezionată a unei persoane, este imperativ să se solicite imediat asistență medicală, respectând procedurile specifice expunerii la virusul rabic. De asemenea, se precizează că vaccinul nu este destinat imunizării animalelor domestice, însă, în cazul unui consum accidental, acesta nu prezintă riscuri pentru ele, cum ar fi câinii și pisicile.

Pe durata desfășurării campaniei, vânătoarea este strict interzisă în zonele în care au fost distribuite momelile vaccinale, asigurând astfel o perioadă de 14 zile de siguranță și minimizând riscul expunerii la substanțele vaccinale.

 

 

Stefan Khalil