25.11.2022 00:18

A fost finalizat studiul de fezabilitate pentru modernizarea DJ 714

A fost finalizat studiul de fezabilitate pentru modernizarea DJ 714
Galerie foto

*În proiect este prevăzut construirea unui drum nou, care să facă legătura între Drumul Național 71 și Drumul Județean 714, a unui pod nou peste Râul Ialomicioara, dar și modernizarea tronsonului de 19 km Glod-Peștera

 

Veste bună pentru infrastructura rutieră din zona montană a județului Dâmbovița! Președintele CJD, Corneliu Ștefan, a anunțat că a fost finalizat studiul de fezabilitate pentru modernizarea DJ 714 Glod-Sanatoriul Moroeni-Bolboci-Padina-Peștera. Corneliu Ștefan a subliniat faptul că acest proiect va ajuta foarte mult turismul dâmbovițean în zona montană. În proiect este prevăzut construirea unui drum nou, care să facă legătura între Drumul Național 71 și Drumul Județean 714, a unui pod nou peste Râul Ialomicioara, dar și modernizarea tronsonului de 19 km Glod- Sanatoriu Moroeni- Bolboci- Padina- Peștera. Odată cu realizarea celor două investiții, drumul, respectiv podul nou, turiștii vor putea să ocolească satul Glod atunci când vor urca în zona montană.

„Avem în vedere construirea unui drum nou cu o lungime de 3,7 km, care să lege DN71 de DJ714, dar și modernizarea traseului Glod- Sanatoriu Moroeni-Bolboci-Padina- Peștera. Acest tronson are o lungime de 19,11 km. Lucrările sunt de anvergură datorită lungimii drumului, 22,8 km – drum nou și modernizare drum vechi, dar și a faptului că vom construi un pod nou pentru Râul Ialomicioara! Foarte important! Datorită acestui pod și drumului nou cei care vor urca în platoul montan nu vor mai trece prin satul Glod. Valoarea estimată a proiectului se ridică la peste 326.000.000 de lei, TVA inclus. Drumul județean DJ714 va asigura legătură cu Stațiunea Turistică de Interes Național Padina- Peștera și, la fel de bine de precizat, va avea impact uriaș asupra dezvoltării turismului în toată zona montană dâmbovițeană”, a transmis președintele Consiliul Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

 

Ștefan Khalil