18.04.2014 08:09

A doua plângere penală împotriva lui Traian Băsescu, semnată de 173 de parlamentari

A doua plângere penală împotriva lui Traian Băsescu, semnată de 173 de parlamentari
Galerie foto

O nouă plângere penală împotriva președintelui Traian Băsescu a fost transmisă Parchetului General, în care 173 de parlamentari îl acuză pe șeful statului de săvârșirea infracțiunii de șantaj, în legătură cu afirmațiile sale la adresa senatorului PSD Gabriela Firea.

 

Printre semnatarii denunțului se află Victor Ponta, Daniel Constantin, Valeriu Zgonea, Liviu Dragnea, Ilie Sârbu, Eugen Nicolicea, Nicolae Bănicioiu, Viorel Hrebenciuc, Dan Nica, Radu Stroe, Ecaterina Andronescu, Titus Corlățean și Sorin Roșca Stănescu. Semnatarii plângerii susțin că afirmația făcută de Traian Băsescu în referire directă la activitatea de primar a soțului Gabrielei Firea „constituie un mijloc de constrângere a acesteia în scopul determinării neîndeplinirii atribuțiilor parlamentare care îi revin, ce sunt de natură să lezeze interesele personale ale numitului Băsescu Traian și ale familiei acestuia”.

{GOOGLE_AD_BOX1}

 

Comisia parlamentară a fost înființată prin Hotărârea Parlamentului nr. 74/10.12.2013, membrii acestei comisii având ca obiect, în conformitate cu regulamentul ei, analiza legalității transmisiilor succesive ale drepturilor de proprietate în zona comunei Nana. Aceasta este a doua acțiune împotriva lui Traian Băsescu, după ce miercuri senatorul Gabriela Firea a depus la Parchetul General o plângere penală, în care îl acuză pe șeful statului de amenințare și șantaj în legătură cu aceleași declarații.

 

 

 

AGERPRES și Jurnal de Dâmbovița