17.11.2022 00:17

A doua autogară în proiectul transportului public local

A doua autogară în proiectul transportului public local
Galerie foto

*Este vorba despre o stație de capăt care va asigura preluarea călătorilor din zona respectivă, cu mijloace de transport local, cu autobuzele care circulă pe raza municipiului Târgoviște

Pe Șoseaua Găiești se construiește cea de-a doua autogară din municipiul Târgoviște, după autogara care este în stadiu avansat de lucru pe Calea Ialomiței. Este vorba despre o stație de capăt care va asigura preluarea călătorilor din zona respectivă, cu mijloace de transport local, cu autobuzele care circulă pe raza municipiului Târgoviște.

Conducerea Primăriei Târgoviște a făcut o vizită de lucru la șantierul ce privește construirea celei de-a doua autogării. Este vorba despre o investiție care face parte din același proiect de modernizare al transportului public local din Târgoviște. „Aici discutăm de o investiție undeva la 5.000 de metri pătrați, suprafața pe care se intervine. Va fi o stație de capăt cu șase peroane, cu facilități pentru călători, de la sală de așteptare, la info point, cu grupuri sanitare, inclusiv pentru persoanele cu dizabilități, tot ceea ceste necesar pentru a se asigura condiții bune pentru călători în municipiul Târgoviște”, a transmis primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan.

Primarul Târgoviștei a reamintit că transportul local a cunoscut investiții fără precedent în ultimii doi ani, iar intervențiile continuă. În afara proiectului amintit, au fost achiziționate nu mai puțin de 40 de autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid, iar prin proiectul intitulat „Modernizarea transportului public la nivelul zonei urbane funcționale Târgoviște prin achiziția de autobuze ecologice – etapa I”, se va realiza extinderea transportului public cu autobuze noi, moderne, la întreaga zonă funcțională a municipiului Târgoviște (25 de unități administrativ teritoriale).

„Că tot vorbim despre transportul public local târgoviștean, trebuie să spunem că acesta a cunoscut în ultimii doi ani investiții fără precedent. În afara proiectului discutat și care include autogara și depoul de pe Calea Ialomiței, stația de capăt de aici de pe Șoseaua Găești, stația de capăt de pe Bulevardul Unirii, reabilitarea străzii Gării, a bulevardului Mircea cel Bătrân, a străzii Locotenent Stancu Ion, a bulevardului Regele Carol, a pasajului rutier de lângă Pavcom, cum și stațiile de transport de călători care vor fi aduse undeva luna viitoare în municipiul Târgoviște, sistemul de transport public local a mai însemnat și cumpărarea a 40 de autobuze Mercedes Benz Citaro-Hibrid, care deja sunt operate de către transportatorul târgoviștean. Mai avem o investiție mare aprobată, de aproximativ 68 de milioane de lei, este vorba despre investiția pe PNRR, prin care am reușit să obținem finanțare pentru 21 de autobuze electrice, care vor deservi municipiul Târgoviște și 25 de unități administrativ teritoriale din jurul municipiul Târgoviște, fiind vorba despre transportul peri-urban. Vor mai fi și 21 de stații de încărcare lentă, plus stații de încărcare pe traseu, toate acestea în cadrul unui proiect finanțat prin Programul Național de Redresare și Reziliență, un program care înseamnă pentru municipiul Târgoviște proiecte în valoare de peste 300 de milioane de lei”, a mai declarat edilul șef, Daniel Cristian Stan.

 

 

Ștefan Khalil