27.07.2022 00:16

A crescut numărul cazurilor de Covid-19!

A crescut numărul cazurilor de Covid-19!
Galerie foto

*,,Media este undeva la 15 pozitivi pe zi. În spital se testează mult mai mulți pozitivi, numai că la noi vin persoanele care nu vor să se adreseze la UPU pentru că starea lor nu justifică adresarea la un serviciu de urgență și dintr-un motiv sau altul nu se testează... nici la medicul de familie’’

 

După o perioadă de acalmie, când numărul infectărilor cu coronavirus a scăzut foarte mult, Covid-19 revine în forță acum în plin sezon al concediilor de odihnă! Numai în ultima săptămână, la Centrul de Testare de la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște, s-a înregistrat o medie zilnică de 15 pozitivi. Testarea este la ordinea zilei peste tot în SJUT atât la UPU, la Infecțioase, dar  și pe toate secțiile, acolo unde se fac internări.

Centrul de Testare de la Spitalul Județean funcționează 6 h pe zi în intervalul orar 10.00-16.00, dar de la 1 august 2022 programul va fi prelungit la 8 h, în intervalul  9.00-17.00. Pentru a nu aglomera UPU și Secția de Infecțioase, dr. Margareta Zebreniuc de la Centrul de Testare ne-a declarat că programul centrului poate fi prelungit și la 12 h, dacă situația va impune acest lucru. Pentru că au existat și cazuri grave de infectări cu coronavirus, la SJUT s-a redeschis și Secția de Terapie Intensivă Covid-19.    

,,Am rămas Centru de Testare, dar nu suntem singurul loc care testează în Spitalul Județean de Urgență Târgoviște, pentru că testează și UPU, și la Infecțioase se testează și mai toate secțiile testează... la internare. La Centrul  nostru de testare se poate adresa populația cu forme ușoare și medii. Eu pot să vă spun ce se întâmplă la Centrul de Testare, unde într-adevăr este o creștere a cazurilor.

Și pe Spitalul Județean în general este o creștere a cazurilor pozitive. În ultimele zile, la noi, la Centrul de Testare, spre exemplu luni, 25 iulie, am avut 16 pozitivi, duminică – 13 pozitivi, sâmbătă – 11, vineri -12, joi-14, miercuri -9, marți -17, luni -16. Media este undeva la 15 pozitivi pe zi. S-a redeschis și Secția de Terapie Intensivă Covid, pentru că au fost cazuri serioase. Nu este ce a fost în valul 4, cu varianta Delta, dar vor exista persoane cu stări grave”, ne-a declarat ieri dr. Margareta Zebreniuc, responsabil Centrul de Testare Covid de la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște.

 

 

Violeta Stanciu