13.10.2021 00:08

A continuat spectacolul în fotbalul mic dâmbovițean

A continuat spectacolul în fotbalul mic dâmbovițean
Galerie foto

* Lideri noi în Seriile Nord și Vest la Liga a 5-a, unde conduc Bradul Moroeni, respectiv Flacăra Zăvoiu. Victoria Comișani rămâne pe prima poziție în Seria Sud

* Gloria Mănești și Luceafărul Poiana sunt favorite la promovarea din Liga a 6-a, păstrându-se pe loc de lider în cele două serii

 

La finalul săptămânii trecute, mai exact duminică, s-a jucat o nouă etapă la nivelul Ligii a 5-a și Ligii a 6-a din Dâmbovița. Meciurile au păstrat aceleași coordonate ca și până acum, s-au înregistrat scoruri uriașe, iar favoritele, cu mici excepții, au reușit să se impună fără probleme. În urma rezultatelor înregistrate până în acest moment, s-au stabilit în linii mari echipele care își doresc promovarea într-un eșalon superior. Interesant este faptul că în Liga a 5-a, în două serii, liderii au stat, iar acest lucru le-a permis următoritoarelor să se apropie de prima treaptă a clasamentului. Ce a ieșit în ultima etapă din fotbalul mic dâmbovițean, puteți vedea în rândurile care urmează.

Urziceanca se apropie de primul loc 

În etapa cu numărul 7, cele mai bine clasate ale Seriei Sud de la nivelul Ligii a 5-a, Victoria Comișani și Gloria Bucșani, au stat. Deși se află la egalitate de puncte, 18, echipa din Comișani are +20 la golaveraj, spre deosebire de ocupanta locului secund, care are +19. De această ocazie a profitat Libertatea Urziceanca, care a învins cu 3-0 și a ajuns la 15 puncte, la trei lungimi în spatele liderului. Dentaș Tărtășești a ratat șanss a se apropia de locurile fruntașe, pentru că a cedat în deplasare la Unirea Slobozia Moară, 1-2, și rămâne cu doar 10 puncte. Celelalte rezultate ale etapei: Știința Finta – Unirea Nucet 3-2, Viitorul Dobra – Victoria Văcărești 2-2, Luceafărul Bolovani – Vânătorul Rățoais 4-2 și Flacăra Ghinești – Olimpia Mărcești 2-2.

Luptă interesantă în Vest 

În Seria Vest, favoritele au reușit să se impună, iar clasamentul rămâne strâns în zona fruntașă. Flacăra Zăvoiu s-a impus în fața celor de la AS Corbii Mari cu 5-0, Dinamo Odaia Turcului a trecut de Viitorul Străoști cu 7-2, iar FC Potlogi a câștigat cu 6-0 în deplasare la Olimpia Morteni. Singura echipă care s-a încurcat a fost Petrolul Răscăeți, care a cedat, 1-2 cu Spicul Jugureni, dar aici s-a depus contestație. Lider rămâne echipa din Zăvoiu, cu 16 puncte, la fel ca Odaia Turcului, însă Flacăra are +22 la golaveraj, față de +17 cât are Dinamo. Pe locul 3 este FC Potlogi, cu 15 puncte, la egalitate cu Răscăeți, dar cu un golaveraj mai bun, +31. Celelalte rezultate ale etapei: Voința Ionești – Neajlovul Puntea de Greci 0-3 (dublă contestație), Unirea Cobia – Sportul Mogoșani 1-2, Viitorul Tomșani – Olimpia Picior de Munte 2-1, iar Săgeata Braniștea a stat.

Echilibru în Nord 

În Onoare Nord,  Unirea Colibași a stat, fapt care a permis celorlalte echipe să se apropie de echipa care a condus seria până în etapa precedentă. Echipa din Colibași are 18 puncte, iar după ultima rundă a fost egalată de Bradul Moroeni, care a câștigat cu Viitorul Ocnița, 8-0, depășind Unirea în clasament grație golaverajului, +37. ACS Gura Ocniței ar fi putut trece pe primul loc, dar a remizat în deplasare la Pomicola Raciu, 2-2, și se clasează pe locul 3, cu 17 puncte. Celelalte rezultate ale rundei: Comunal Valea Lungă – Voința Tătărani 2-5, Voința Săcuieni – Muscelul Văleni 3-2, Comerțul Viișoara – Voința Adânca 1-1, Luceafărul Dărmănești – Gloria Doicești 11-1 și Voința Steaua Pietroșița – Olimpicii Ulmi 4-1.

Mănești, lider în Seria Nord a Ligii a 6-a 

Deși a pierdut în ultima etapă, 1-3 cu Unirea Bucșani 2, Gloria Mănești conduce în continuare Seria Nord a Ligii a 6-a, cu 18 puncte. S-au apropiat de lider Străjerii Târgoviște 2, care au învins Voința Valea Voievozilor cu 14-0, dar și ACP Vulcana Băi, care a trecut de Unirea Ogrea cu 5-0. Ambele au câte 15 puncte, dar Străjerii este echipa care stă mai bine la golaveraj, +27. S-au mai jucat partidele  AS Malu cu Flori – Luceafărul Dărmănești II 2-1 și Viitorul Gorgota – Sportul Vlădeni 2-4.

Luceafărul Poiana, pe primul loc în Sud

În Seria Sud, liderul Luceafărul Poiana a continuat parcursul bun și a învins Gloria Postârnacu, 3-2, ajungând la 16 puncte. Pe locul secund, cu 12 puncte, se clasează Viitorul Sălcioara, care a învins în ultima etapă pe Rapid Hagioaica, cu 3-2. Ultimul loc al podiumului este ocupat de Viitorul Cojasca, cu 7 puncte, echipă care a pierdut în ultima etapă, 2-3 cu Urban Titu 2. S-a mai jucat meciul Universitatea Băleni - Publirex Ciocănești 1-2.

 

 

 

 

Cosmin Sava