08.05.2023 00:14

99% din cadrele didactice sunt calificate

99% din cadrele didactice sunt calificate
Galerie foto

Potrivit inspectorului școlar general. prof. Ileana Nicolaescu, 99% dintre cadrele didactice care își desfășoară activitatea în unitățile de învățământ din județul Dâmbovița, sunt calificate. La examenul național de Titularizare, care a avut loc în vara anului trecut, cei mai mulți candidați au reușit să obțină cel puțin nota 7, acesta fiind și punctajul minim pentru a deveni profesori calificați.

Totuși, nu toți dintre aceștia au prins și catedră, deoarece, multe materii nu au loc titularizabil, la nivel județean. Conducere Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița spune că resursa umană este una de calitate în județul Dâmbovița, deoarece au fost foarte puțin profesori care nu au reușit să ia cel puțin 7 la Titularizare.

„Din punct de vedere al calității actului educațional, putem spune că resursa umană pe care unitățile de învățământ o dețin este una de calitate, în sensul că sunt cadre didactice calificate, sunt titulari în sistem. Mai avem și cadre didactice calificate, care au ocupat o catedră  ca urmare a participării la concursul  național de Titularizare. Sunt și situații în care profesorii au obținut nota 7, dar care nu au prins catedră, deoarece postul nu era titularizabil. Totuși, aceștia sunt profesori calificați. Situația ocupării posturilor cu personal didactic necalificat este într-un procent foarte mic, nu aș spune nici măcar 1%. Prin urmare, putem spune că avem personal didactic calificat în proporție de 99%”, a transmis inspectorul școlar general, prof. Ileana Nicolaescu.

 

 

 

Ștefan Khalil