17.11.2021 00:14

90% dintre cadrele didactice, imunizate

90% dintre cadrele didactice, imunizate
Galerie foto

*Inspectorul general din Dâmbovița. Prof. Cătălina Homeghiu a declarat că sunt unități de învățământ din județ cu procent de imunizare de 100%, dar mai sunt și câteva grădinițe, unde procentul este momentan de 0%

 

Potrivit conducerii Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Dâmbovița, procentul cadrelor didactice  din județ imunizate cu serul anti-COVID-19 a ajuns la 90%. În acest moment, media națională este 71%,  iar în perioada următoare se așteaptă o creștere, mai ales că în Parlament se discută tot mai mult despre posibilitatea ca certificatul verde să devină obligatoriu la locul de muncă, așa cum s-a întâmplat de luni bune în statele mari europene și nu numai. Inspectorul general din Dâmbovița. Prof. Cătălina Homeghiu a declarat că sunt unități de învățământ din județ cu procent de imunizare de 100%, dar mai sunt și câteva grădinițe, unde procentul este momentan de 0%.

„Profesorii au înțeles numai așa pot să-și desfășoare activitatea în condiții normale”

,,Rata de vaccinare din județul Dâmbovița în rândul cadrelor didactice este una îmbucurătoare. Se pare că în ultimele săptămâni am depășit cu mult media națională, unde procentul este de 71%. În județ am ajuns la aproape 90%, semn că profesorii noștri au înțeles numai așa pot să-și desfășoare activitatea în condiții normale, adică în sălile de clasă, cu elevii în bănci. Mai avem și unități de învățământ unde procentul de imunizare este mic, dar avem și unități cu procentajul 100%. Unele sunt chiar cu 0%, dar în unitățile respective, personalul este poate de doar două-trei persoane. Astfel de situații se mai regăsesc la grădinițe”, a explicat prof. Cătălina Homegiu, inspectorul general al IȘJ Dâmbovița.

 

 

Ștefan Khalil