31.01.2023 00:13

„Ziua Poliției Române, sărbătorită, probabil, în stradă”

„Ziua Poliției Române, sărbătorită, probabil, în stradă”
Galerie foto

*„10% este creșterea salariilor polițiștilor, aproximativ 300 de lei. Toate protestele noastre au constat în acest 10% care se aplică tuturor bugetarilor”

 

Polițiștii au fost anul trecut cei mai vocali protestatari din România! Răspunsul autorităților, venit pe final de an, a fost că toți bugetarii vor primi, de la 1 ianuarie 2023, o creștere salarială de 10%. Cu atât s-au ales și polițiștii care urmează să primească în luna februarie un plus la salariu de aproximativ 300 de lei, o sumă infimă ținând cont de explozia prețurilor din România. Liderul de sindicat din Poliția Dâmbovița, Florin Bălan ne-a declarat că nemulțumirile în rândul colegilor săi sunt mari și că cel mai probabil de Ziua Poliției Române (25 martie)... polițiștii vor fi din nou în stradă, așa cum s-a întâmplat și anul trecut.

„10% este creșterea salariilor polițiștilor, aproximativ 300 de lei. Toate protestele noastre au constat în acest 10% care se aplică tuturor bugetarilor. Nu este vorba e o mărire, ci de aplicarea Legii 153 /2017 care trebuia aplicată în totalitate până la sfârșitul anului trecut. De o indexare cu rata inflației... nici nu se discută de așa ceva. Având în vedere că este iarnă nu poți să faci foarte multe lucruri, dar este foarte posibil ca Ziua Poliției Române (25 martie) să fie sărbătorită, ca de obicei, în stradă. Noi continuăm lupta sindicală cu angajatorii, cu MAI, cu Poliția Română pentru că avem și alte mijloace de luptă sindicală cum sunt procesele, diverse sesizări către aceștia pentru îmbunătățirea sistemului. Sigur nu avem o reacție corespunzătoare din partea lor, pentru că ei cunosc care sunt problemele sistemului și le tratează cu multă indiferență”, ne-a declarat ieri liderul de sindicat al polițiștilor dâmbovițeni, Florin Bălan.

 

 

Violeta Stanciu