01.10.2021 00:17

„Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice, lipsită de farmecul și strălucirea de altădată”

„Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice, lipsită de farmecul și strălucirea de altădată”
Galerie foto

*Din partea Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice Dâmbovița, președintele instituției, Gheorghe Popa, a transmis un mesaj cu prilejul acestei sărbători, semnalând faptul că a mai trecut un an, iar vârstnicii din România au continuat să fie ,,duși cu zăhărelul” de actualii guvernanți

 

Astăzi, 1 octombrie este Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice! Aceasta este sărbătorită în fiecare an în data de 1 octombrie, din 1991. Data a fost stabilită în 14 decembrie 1990 de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite (ONU). Din partea Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice Dâmbovița, președintele instituției, Gheorghe Popa, a transmis un mesaj cu prilejul acestei sărbători, semnalând faptul că a mai trecut un an, iar vârstnicii din România au continuat să fie ,,duși cu zăhărelul” de actualii guvernanți.

,,Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice din 2021 vine într-un moment greu, după un an tot dificil generat și de pandemia de COVID-19, dar și de modul în care Guvernul României continuă să ne trateze. De la începutul anului, Consiliul Județean al Persoanelor Vârstnice Dâmbovița a susținut scrisoare deschisă către Președintele, președinții celor două Camere al Deputaților, Primului-ministru și Ministrului Muncii, cu privire la rezolvarea problemelor tuturor pensionarilor din toată țara.

Noi considerăm că refuzul de a se întâlni cu reprezentanții organizațiilor centrale față în față pentru a prezenta revendicările și stadiul în care se regăsește pensionarul privind traiul de zi cu zi. Din păcate demersurile făcute de organizațiile pensionarilor de la nivel județean și de la nivel național au rămas fără rezultat. Pensionarii sunt considerați de multe ori un balast al societății, pensionarii sunt de multe ori apreciați doar atunci când sunt alegeri, deși noi am fost cei care am contribuit la dezvoltarea țării și a patriei noastre. Nu mai vorbim despre promisiunile care nu ne-au fost onorate din partea Guvernului României, nu ni s-a spus niciodată concret ce se va face despre creșterea pensiilor.

Urmează zile grele pentru pensionari, care trebuie să se confrunte cu un trai dificil, dar pe guvernanți nu-i interesează prin ceea ce trecem. Am fost mințiți în campanie electorală că pensiile se vor mări cu 8% , deși inflația a crescut. Totuși, merităm măcar astăzi să uităm de probleme și să ne gândim mai puțin la zilele care urmează. Pe această cale, Consiliul Județean al Persoanelor Vârstnice Dâmbovița transmite tuturor vârstnicilor de ziua lor un sincer la mulți ani!”, a fost mesajul președintelui pensionarilor din Dâmbovița, Gheorghe Popa.

 

 

Ștefan Khalil