22.09.2022 00:16

„Unii salariații sunt în grevă iar alții își continuă munca”

„Unii salariații sunt în grevă iar alții își continuă munca”
Galerie foto

*„Conducerea societății a ales sa păstreze salariații care nu erau neapărat necesari în această perioadă, să continue producția cu ei și să rămână indiferentă la doleanțele salariaților care au intrat în grevă!”

 

Situație tensionată la QUADRA, unde unii salariații sunt în grevă, iar alții își continuă munca! Având în vedere acest lucru, președintele Sindicatului „Valahia” Târgoviște, Nicolae Dragodănescu, a venit cu noi precizări referitoare la acest conflict de muncă. Liderul de sindicat a ținut să informeze că, pe perioada grevei, Contractul Individual de Muncă se suspendă de drept, conform legii, ceea ce înseamnă că raportul de muncă se păstrează, cu mențiunea că salariații nu muncesc și societatea nu-i plătește! De asemenea, Nicolae Dragodănescu condamnă măsura de trimitere prin Poștă a deciziilor de suspendare pentru persoanele aflate în grevă și consideră că aceasta este făcută cu scopul de a crea presiune... și nimic mai mult!

„Dacă conducerea societății ar fi acceptat revendicările salariaților, atunci sindicatul și-ar fi dat acordul să se aplice prevederile OUG 132/2020, care permite societății să plătească cu minim de 75% din banii de la bugetul de stat salariaților care nu au de muncă în această perioadă și să păstreze la muncă doar salariații de care are neapărată nevoie. Era o măsură inteligentă, care se putea aplica până la finalul anului 2022! Conducerea societății a ales sa păstreze salariații care nu erau neapărat necesari în această perioadă, să continue producția cu ei și să rămână indiferentă la doleanțele salariaților care au intrat în grevă! Sindicatul Valahia nu si-a dat acordul pentru aplicarea OUG 130/2020 doar pentru salariații care nu fac grevă și nu și-l va da niciodată! Dialogul social făcut cu bună credință rezolvă întotdeauna situațiile de criză”, a transmis liderul de sindicat, Nicolae Dragodănescu.

 

 

Violeta Stanciu