23.05.2023 00:18

„Susținem greva declanșată de salariații din învățământ”

„Susținem greva declanșată de salariații din învățământ”
Galerie foto

*„Este o situație foarte delicată dar ea a fost creată și întreținută de decidenții din cadrul politic care s-au tot rotit la guvernare, care în ultimii 14 ani nu au făcut nimic privind salarizarea”

 

Sindicatele din poliție se solidarizează cu toate categoriile de bugetari care se află deja în grevă generală, cum este cazul profesorilor, dar și cu cei care urmează să intre în grevă în perioada următoare, respectiv angajații din sănătate! La rândul lor, nici polițiștii nu vor sta degeaba. Sindicatele din poliție s-au reunit recent, în cadrul unei Conferințe naționale a sindicatelor, pentru a stabili  formele de protest dacă nu se plătesc restanțele salariale conferite de Legea 153.  

„Susținem greva declanșată de salariații din învățământ, susținem toate formele de protest declanșate de ceilalți salariați, susținem greva care urmează să fie declanșată de cei din sistemul sanitar. Ba mai mult am hotărât la conferința națională a sindicatelor din Poliție, care a avut loc zilele trecute, să recurgem și noi la forme de protest dacă nu se plătesc restanțele salariale, pentru că statul român este dator la o parte din salariații săi cu plata salariilor din urmă, cu cel puțin un an, și mă refer la aplicarea în integralitate a Legii 153. Deja dumnealor nu au terminat de aplicat Legea 153 care este în vigoare și se gândesc la o altă lege a salarizării și o ținem tot așa din 2009, cu legi care nu se aplică. O să avem mari surprize la școlile de poliție, o să vedem că nu se vor mai ocupa locurile. Sunt probleme care trebuia să fie rezolvate de către politicieni de mulți ani. Este o situație foarte delicată dar ea a fost creată și întreținută de decidenții din cadrul politic care s-au tot rotit la guvernare, care în ultimii 14 ani nu au făcut nimic privind salarizarea. Au scos legi pe bandă rulantă pe care nu le-au aplicat”, a semnalat liderul de sindicat al polițiștilor dâmbovițeni, Florin Bălan.

 

 

Violeta Stanciu