26.10.2021 00:11

„Suntem descoperiți la plata persoanelor cu handicap”

„Suntem descoperiți la plata persoanelor cu handicap”
Galerie foto

*„Nu înțeleg de ce la ultima rectificare de buget nu s-au alocat cu prioritate banii pentru persoanele cu dizabilități care trec printr-o perioadă extrem de dificilă”

 

Unitățile administrativ teritoriale din județ nu mai au bani pentru plata persoanelor cu handicap pe ultimele două luni din acest an. Cel care a tras ieri semnalul de alarmă a fost primarul comunei Voinești, Sandu Gabriel Dănuț care așteaptă o hotărâre de guvern, chiar dacă momentan nu se știe de la care guvern, care să reglementeze această situație dificilă  în care se află persoanele cu dizabilități.

„Nu înțeleg de ce la ultima rectificare de buget nu s-au alocat banii pentru persoanele cu dizabilități”

,,Așteptăm o hotărâre de guvern, nu știm de la care guvern, pentru că nu cred că este vorba numai la nivelul localității Voinești, cred că este vorba la nivel național de acest lucru, pe ultimele două luni din acest an suntem descoperiți la plata persoanelor cu handicap. Nu înțeleg de ce la ultima rectificare de buget nu s-au alocat cu prioritate banii pentru persoanele cu dizabilități care trec printr-o perioadă extrem de dificilă. Cred că ar fi fost ideal ca la ultima rectificare de buget, acea rectificare cu multe discuții, prioritar să fi fost acordarea banilor pentru capitolul asistență socială. Nu știu ce se va întâmpla, este sfârșit de an, vedeți bine că prețul la carburanți a luat-o razna, așteptăm să vedem și prețul la utilități, la energie electrică și gaze naturale, pentru că și aceste persoane vor trece printr-o perioadă dificilă, chiar cumplită”, a semnalat primarul comunei Voinești, Sandu Gabriel Dănuț.

Potrivit acestuia, numărul  voineștenilor care  se găsesc în această situație este de 119 persoane.

,,Lucrurile sunt împărțite în două, pentru că sunt persoane cu dizabilități care au indemnizație și aici am 78 și sunt asistenți personali ai persoanelor cu dizabilități, unde am pe organigramă 42 de posturi, iar 41 de posturi sunt ocupate’’, a completat edilul  Sandu Gabriel Dănuț.

Violeta Stanciu