31.05.2023 00:14

„Sper să aibă loc până la finalul sesiunii parlamentare”

„Sper să aibă loc până la finalul sesiunii parlamentare”
Galerie foto

*Ministrul Transporturilor este optimist că rotativa va avea loc curând, dar după ce se va găsi o soluție pentru greva din învățământ

 

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a fost prezent în Dâmbovița, unde au început lucrările de modernizare și lărgire la patru benzi a DN 7 Bâldana - Titu. Acesta a fost întrebat de jurnaliștii prezenți despre rotativa guvernamentală și negocierile care se poată în acest sens. Vicepremierul a declarat că speră ca cele două părți (PSD și PNL) să ajungă la o înțelegere până la finalul sesiunii parlamentare. Ministrul Transporturilor este optimist că rotativa va avea loc curând, dar după ce se va găsi o soluție pentru greva din învățământ. Grindeanu a mai declarat că trebuie oferită o variantă realistă pentru a opri greva profesorilor, iar Guvernul României să-și asume angajamentul pe care îl va lua.

„După cum bine știți, în acest moment, rocada politică este suspendată. Este un agreement pe care l-am luat în cadrul coaliției. Eu sper ca în perioada următoare să se găsească soluții pentru a se ieși din greva profesorilor, astfel încât, această schimbare de Guvern, așa cum a fost asumată în urmă cu un an jumătate, să se întâmple. Ar fi bine să se întâmple în următoarele zile, până la finalul sesiunii parlamentare, doar așa s-ar putea, astfel încât, votul să poată să fie dat în Parlament. Eu sunt optimist din acest punct de vedere, știu că negocierile vor continua. Va avea loc și un dialog între sindicate și Guvern, cu membrii ai Guvernului care au responsabilități din acest punct de vedere. Într-un final, sper să se găsească o soluție, o soluție care să poată fi și asumată în mod realist de un Guvern. Poți promite tot felul de lucruri care nu se întâmplă. Aici vorbim despre oameni serioși care în momentul în care spun că pot să facă anumite măriri...să le și facă. De aceea este nevoie de un dialog constructiv în care să se știe foarte bine și resursele de care dispune Guvernul României”, a declarat la Dâmbovița, ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu.

 

 

Ștefan Khalil