18.11.2021 00:16

„Singurul lucru benefic este că au început încadrările de personal în Poliție”

„Singurul lucru benefic este că au început încadrările de personal în Poliție”
Galerie foto

*„Anul acesta avem o pierdere de peste 3000 de polițiști, peste 90% s-au pensionat din sistem, iar din școală au venit foarte puțini polițiști”

 

Au început încadrările de personal în Poliție pentru acoperirea deficitului imens  de cadre! Liderul de sindicat al polițiștilor dâmbovițeni, Florin Bălan salută această măsură, mai ales că ea a fost cerută cu insistență  chiar de sindicate.

„Anul acesta avem o pierdere de peste 3000 de polițiști”

,,Cu privire la revendicările noastre singurul lucru benefic este faptul că a început să se facă încadrări de personal în Poliție. S-au mărit cifrele de școlarizare la școlile de poliție și au început încadrările prin trecerea agenților în corpul ofițerilor și încadrări directe de ofițeri și agenți de poliție, inclusiv de personal contractual civil, la nivel de țară. Desigur cifrele sunt diferențiate de la un județ la altul, dar începutul este bun.

Nu sunt foarte multe funcții scoase la concurs, dar este o perioadă bună în care se încadrează, spre deosebire de celelalte perioade când nu s-a ținut cont nici de cifra de școlarizare, nici de reluarea încadrărilor din sursă externă, pentru că deficitul de personal este uriaș și trebuie să se meargă pe toate căile, pentru că altfel nu se va putea acoperi acest deficit. Gândiți-vă că, numai până acum, au plecat din sistem peste 3000 de oameni, majoritatea prin pensionare.

Deci anul acesta avem o pierdere de peste 3000 de polițiști, peste 90% s-au pensionat din sistem, iar din școală au venit foarte puțini polițiști. Practic am primit doar câțiva ofițeri de poliție, agenți de poliție nu am primit deloc anul acesta, cu toate că era o discuție că  vom primi de două ori pe an. Din păcate, în toamna acestui an, nu s-a primit niciunul din școală. Anul trecut au abandonat această idee, de a se mări cifra de școlarizare, abia anul acesta în toamnă s-a reluat propunerea sindicatului de a se mări cifrele de școlarizare în școlile de poliție’’, a declarat liderul de sindicat al polițiștilor dâmbovițeni, Florin Bălan.

 

 

Violeta Stanciu