05.04.2024 00:17

„Securitatea și sănătatea în muncă se deprind pe băncile școlii”

„Securitatea și sănătatea în muncă se deprind pe băncile școlii”
Galerie foto

Un nou triumf educațional  a avut loc recent în județul Dâmbovița, odată cu calificarea unui echipaj din cadrul Liceului „Voievodul Mircea” din Târgoviște în etapa națională a Concursului Național ,,Știu și aplic – Securitatea și sănătatea în muncă se deprind pe băncile școlii”.

Echipajul format din elevii Dănuț Zabou și Denis Floarea, amândoi în clasa a XII-a, s-a remarcat prin excelență în faza județeană a competiției, ocupând primul loc. Această performanță le-a asigurat acestora dreptul de a reprezenta județul Dâmbovița la etapa națională a concursului. În paralel, Liceul ,,Voievodul Mircea” Târgoviște a fost reprezentat la etapa județeană de către încă un echipaj, compus din elevii Luis Mitrescu și Constantin Prodan din clasa a XI-a, care s-au remarcat la rândul lor, obținând Premiul al II-lea.

Cei patru elevi și-au demonstrat priceperea și pregătirea în cadrul concursului, fiind îndrumați și coordonați de către profesorii Daniela Năstăsescu și Bogdan Vlad. Obiectivul principal al acestui concurs este de a încuraja și atrage elevii către studierea disciplinei de Securitate și sănătate în muncă, promovând în același timp o cultură a prevenirii în rândul tinerilor din licee și școli profesionale.

Având în vedere statisticile care arată o rată mai mare de accidentare printre tinerii lucrători în Uniunea Europeană, inițiativele educaționale precum acest concurs sunt esențiale pentru educarea și informarea corectă a tinerilor încă din perioada școlară, contribuind astfel la reducerea riscului de accidentare în mediul profesional în viitor.

Ștefan Khalil