23.02.2023 00:14

„Să ne vaccinăm cu vaccinurile care sunt sigure”

„Să ne vaccinăm cu vaccinurile care sunt sigure”
Galerie foto

*„Copiii au vaccinurile din Programul Național de Imunizare care sunt gratuite și care îi apără de boli. Nu este nimic altceva decât prevenție iar prevenția este mama sănătății”

 

Președintele Asociației Medicilor de Familie din județul Dâmbovița, dr. Ileana Dumitrescu trage un nou semnal de alarmă pentru conștientizarea importanței vaccinării copiilor, în contextul în care sunt foarte mulți părinți se opun imunizării micuților lor! Este vorba de vaccinurile din cadrul Programului Național de Imunizare care sunt gratuite și care îi apără pe copii de boli grave, dar și de complicațiile acestora, vaccinuri pe care și părinții care se opun acum le-au făcut la rândul lor când erau copii.

Potrivit specialiștilor, de mulți ani, vaccinurile oferă protecție față de alte boli extrem de contagioase și mortale, care pot fi prevenite, cum ar fi rujeola și poliomielita. Statisticile arată că vaccinul împotriva rujeolei, oreionului și rubeolei (ROR) este utilizat de peste 45 de ani și a prevenit peste 20 de milioane de decese numai în ultimii 20 de ani. De asemenea, vaccinurile împotriva poliomielitei au adus lumea pe punctul de a eradica această boală.

,,Vreau să spun în continuare un lucru la care țin foarte mult, să ne vaccinăm copiii, să ne vaccinăm pe noi, dacă este nevoie, cu vaccinurile care sunt sigure. Copiii au vaccinurile din Programul Național de Imunizare care sunt gratuite și care îi apără de boli. Nu este nimic altceva decât prevenție iar prevenția este mama sănătății. Indiferent de vărsta pe care o ai, chiar dacă tu crezi că nu ai nicio boală, dacă faci vreo boală care ar fi putut prevenită prin vaccinare... abia atunci constați importanța vaccinării. Cum va fi reacția și ce se întâmplă? Fiecare organism acționează diferit chiar dacă tu te crezi sănătos în momentul acela sau până în momentul acela. Este păcat atâta timp cât există vaccinuri să nu ne vaccinăm copii. Mă refer la vaccinurile care sunt date prin Programul Național care sunt gratuite. Sunt părinți care nu vor să-și vaccineze copiii atât în județ, cât și la nivel de țară... și nu pot fi obligați”, ne- a declarat președintele Asociației Medicilor de Familie Dâmbovița, dr. Ileana Dumitrescu.  

 

 

Violeta Stanciu