11.05.2022 00:18

„România și Europa la ceas de sărbătoare”

„România și Europa la ceas de sărbătoare”
Galerie foto

*75 de elevi din cadrul Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Târgoviște s-au implicat în activitățile proiectului

 

La Seminarul Teologic Ortodox „Sf. Ioan Gură de Aur" din Târgoviște a avut loc, luni, 9 mai 2022, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, manifestarea cultural-istorică intitulată „România și Europa la ceas de sărbătoare”.

Pe parcursul istoriei, data de 9 mai a marcat evoluția României de trei ori, prin: proclamarea independenței de stat a României la 9 mai 1877, prin victoria Coaliției Națiunilor Unite în cel de-Al Doilea Război Mondial, la 9 mai 1945 și  prin instituirea Zilei Europei.

În cadrul activității, 75 de elevi de la clasele a IX-a Seminar, a X-a A, a IX-a B și a X-a B, profil filologie, din cadrul Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Târgoviște, sub coordonarea doamnelor profesoare: Luminița Miloiu, Aura Voinea și Ionela Bucăloiu, s-au implicat în activitățile proiectului. Obiectivele proiectului au fost: cunoașterea și înțelegerea triplei semnificații a zilei de 9 mai, conștientizarea apartenenței românilor la marea familie europeană, precum și cultivarea respectului față de istoria poporului român și față de istoria UE.

Printre activitățile organizate și care au avut un impact deosebit asupra elevilor participanți s-au numărat: organizarea unor mese rotunde pe teme precum: „9 mai - zi cu triplă semnificație istorică”, „Noi și UE”, „Repere semnificative ale istoriei poporului român”, „Personalități marcante ale României și Europei”, activități care au constituit, pentru noile generații, importante lecții de istorie aplicată.

Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei

 


 

Violeta Stanciu