27.09.2021 00:19

„Promenada inimilor” la Muzeul „Casa Romanței”

„Promenada inimilor” la Muzeul „Casa Romanței”
Galerie foto

*Participanții la „Promenada inimilor”, eveniment anual organizat de Clubul „Rotary” din Târgoviște, au făcut ieri un popas și la Muzeul „Casa Romanței”, unde au fost întâmpinați cu inimile larg deschise chiar de fondatorii muzeului, Teodor, Alina și Andrei Vasiliu

*Alături de tinerii rotarieni, au fost și membri de vază din conducerea clubului, cu toții fiind impresionați de farmecul acestui muzeu unic în România, dedicat istoriei Romanței și a Festivalului Național „Crizantema de aur”

 

Ieri, Muzeul „Casa Romanței” din Târgoviște a primit vizitatori cu... multe inimioare! Participanții la „Promenada inimilor”, eveniment anual organizat de Clubul „Rotary” din Târgoviște, au făcut un popas și la Muzeul „Casa Romanței”, unde au fost întâmpinați cu inimile larg deschise chiar de fondatorii muzeului, Teodor, Alina și Andrei Vasiliu (muzeograf, care a făcut și un emoționant ghidaj pentru vizitatori).

Alături de tinerii rotarieni, au fost și membri de vază din conducerea clubului, cu toții fiind impresionați de farmecul acestui muzeu unic în România, dedicat istoriei Romanței și a Festivalului Național „Crizantema de aur”. Muzeul „Casa Romanței” din Târgoviște face parte din structura Complexului Național Muzeal „Curtea Domnească” din Târgoviște, aflat în subordinea Consiliului Județean Dâmbovița.  

Atmosfera și exponatele muzeului au produs o impresie deosebită vizitatorilor, atât în sala vocilor de aur, cât și în celelate saloane dedicate compozitorilor, actorilor, trofeelor, dirijorilor etc, în care alături de documente inedite, manuscrise și partituri valoroase, au putut admira vechi instrumente muzicale, ținute de concert și multe obiecte personale ale unor corifei și romanței românești care au onorat scena Festivalului Național „Crizantema de aur”, începând cu anul 1968 până în prezent.

Clădirea face și ea parte din istoria Romanței, fiindcă în acest imobil de patrimoniu a fost semnat actul de înființare a Festivalului Național „Crizantema de aur”, în anul 1968. La finalul vizitei, rotarienii au avut parte și de o surpriză emoționantă, oferită de Alina Mavrodin Vasiliu, care a interpretat „Romanța mea târzie” (m.Dan Mizrahy, v.Mircea Block), acompaniind-se la fostul pian de concert al festivalului. Cu inimile pline de emoție, vizitatorii rotarieni s-au despărțit de gazde cu salutul consacrat în lumea Crizantemiștilor: „Romanța ne unește” !

V.A.