18.11.2021 00:15

„Problema câinilor fără stăpân în Stațiunea Peștera-Padina devine una foarte gravă”

„Problema câinilor fără stăpân în Stațiunea Peștera-Padina devine una foarte gravă”
Galerie foto

*„Câinii nu cunosc limita intravilanului Stațiunii și se deplasează oriunde în Parcul Natural punând în pericol atât turiștii cât și speciile de animale”

 

Câinii fără stăpân fac legea în Parcul Natural Bucegi! Pentru ca situația să nu scape de sub control, președintele Asociației Turistice Peștera-Padina, Valentin Calcan, a solicitat administrației Parcului Natural Bucegi să ia măsurile care se impun în legătură cu pericolul prezenței câinilor fără stăpân în zona montană.

„Câinii fără stăpân pun în pericol atât turiștii, cât și speciile de animale”

,,De la an de an, problema prezenței câinilor fără stăpân în Stațiunea Peștera-Padina devine una foarte gravă. În special toamna, în urma plecării ciobanilor cu turmele de animale de pe munte, foarte mulți câini sunt abandonați în zonă. Pericolul este deosebit de grav și numai norocul face ca până acum să nu înregistrăm evenimente neplăcute. Seară de seară și chiar ziua, plimbările de agrement ale turiștilor prin Stațiune devin unele deosebit de periculoase. Ieri, îmi povestea un grup de turiști veniți de la Vf. Omu, că au fost atacați de o haită de câini care în opinia lor părea chiar a fi sălbăticiți.

Câinii nu cunosc limita intravilanului Stațiunii și se deplasează oriunde în Parcul Natural punând în pericol atât turiștii cât și speciile de animale. Vă rog să nu «așteptăm» cu toții o tragedie, un copil mușcat sau chiar mutilat pentru ca autoritățile să dispună măsurile necesare. Vă rog să dispuneți măsuri în vederea rezolvării acestei situații deosebite’’, se arată în solicitarea președintelui ATPP, Valentin Calcan.

 

 

Violeta Stanciu