19.01.2023 00:18

„Poarta Dealul - Vânătorilor” va fi restaurată

„Poarta Dealul - Vânătorilor” va fi restaurată
Galerie foto

Un simbol istoric al Cetății va fi readus la adevărata sa valoare! Primarul Daniel Cristian Stan a anunțat că a fost semnat contractul pentru restaurarea obiectivului „Poarta Dealul – Vânătorilor”.

Valoarea totală a investiției este  4.494.717,58 lei (cu TVA), Institutul Național al Patrimoniului realizând achiziția lucrărilor efective de restaurare a monumentului,  Primăria Târgoviște urmând să suporte intervențiile conexe, de relocare a utilităților și de reconfigurare a străzii Coconilor. Primarul a oferit în detaliu informații despre restaurarea monumentului menționat.

„Lucrările vor fi finanțate în proporție de trei sferturi prin Institutul Național al Patrimoniului, un proiect în valoare de aproximativ 4,5 milioane de lei, un proiect prin care întreaga zonă va fi reabilitată, iar în cazul monumentului, restaurată. Monumentul va fi refăcut, de asemenea, va fi făcut pavimentul în zona monumentului, va fi o suprafață specială, va fi iluminat arhitectural, se va reface tot zidul de sprijin din spre stadion. Va fi coborât nivelul străzii cu un metru pentru a se putea permite și accesul unor mașini cu o înălțime inferioară patru metri. Reamintim că, în urma demersurilor administrației locale, obiectivul monument istoric Poarta Dealu - Vânătorilor”, municipiul Târgoviște, Aleea Coconilor, a fost inclus in Programul Național de Restaurare, Etapa II, achiziția de lucrări fiind însă întârziată de necesitatea actualizării indicatorilor”, a declarat primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan.

 

 

Ștefan Khalil