19.07.2022 00:14

„Pelerinajul religios în viața duhovnicească a credincioșilor”

„Pelerinajul religios în viața duhovnicească a credincioșilor”
Galerie foto

*Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon a transmis un cuvânt de binecuvântare tuturor preoților din Eparhie și a accentuat importanța personalității Sf. Ier. Nifon pentru viața religioasă de la noi

 

Prin intermediul platformei de comunicare online ZOOM, vineri, 15 iulie 2022, s-a desfășurat, în Arhiepiscopia Târgoviștei, Conferința administrativă lunară cu tema „Pelerinajul religios în viața duhovnicească a credincioșilor”, la care au participat preoții din cele cinci protoierii ale Eparhiei noastre.

Referatul conferinței a fost susținut de Pr. Prof. univ. dr. Marian Vîlciu, Decanul Facultăți de Teologie și Științele Educației a Universității „Valahia” din Târgoviște, care a subliniat rolul pastoral-misionar, duhovnicesc și cultural al pelerinajelor organizate de preoți, de-a lungul anului, alături de credincioșii de la parohii, evidențiind pelerinajul de la Catedrala din Târgoviște, din zilele de 10 și 11 august, cu ocazia sărbătorii solemne a Sf. Ier. Nifon, Patriarhul Constantinopolului și Mitropolitul Țării Românești, dar și ceea ce preoții pot face, peste an, pentru pregătirea acestui pelerinaj, precum: oficierea Acatistului sfântului, cateheze și concursuri cu tinerii, și mai ales buna colaborare cu profesorii de Religie de la școlile din parohii.

Pc. Pr. dr. Ionuț Adrian Ghibanu, Vicar eparhial, a prezentat elementele practice ale desfășurării sărbătorii din acest an, oferind preoților îndrumări concrete pentru buna pregătire și desfășurare a sărbătorii Sf. Ier. Nifon.

La finalul evenimentului, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon a transmis un cuvânt de binecuvântare tuturor preoților din Eparhie și a accentuat importanța personalității Sf. Ier. Nifon pentru viața religioasă de la noi, de la români, precum și rolul mărturisitor al pelerinajului din zilele de 10 și 11 august, ca semn de încredere, speranță și lumină pentru contemporanii noștri, dar și ca reflectare a efervescenței vieții duhovnicești din Arhiepiscopia Târgoviștei.

 

Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei