23.05.2022 00:16

„Pandemia de COVID-19 nu s-a încheiat”

„Pandemia de COVID-19 nu s-a încheiat”
Galerie foto

*,,Masca trebuie purtată în toate spațiile închise, nu trebuie să existe spațiu închis fără mască.... nu mai spun de unitățile medicale unde este obligatorie’’

 

Președintele Asociației Medicilor de Familie Dâmbovița, dr. Ileana Dumitrescu transmite cetățenilor județului să fie vigilenți pentru că pandemia de Covid-19 nu s-a terminat! Organizația Mondială a Sănătății estimează că aceasta va mai dura cel puțin doi ani, motiv pentru care medicii de familie  recomandă dâmbovițenilor să nu renunțe la purtatul măștii de protecție, mai ales în spațiile închise, unde pericolul de infectare este mai mare.

,,Vreau să reamintesc tuturor că pandemia nu s-a terminat. OMS consideră că până în 2024 va mai dura pandemia de infecție Sars CoV 2 în condițiile în care funcționează vaccinarea, dar trebuie să se respecte  regulile. Ori la noi aceste lucruri sunt tot mai rare... Masca a rămas pe recomandare în tot felul de spații!! Ați văzut că în această perioadă, 2000-2021, cât s-au respectat regulile, infecțiile respiratorii, inclusiv gripa, au fost foarte puține. Am văzut cu toții ce s-a întâmplat în iarnă – primăvară, cum au răbufnit infecțiile respiratorii și gripa? Haideți s-o luăm de la început cu respectarea regulilor.... Masca trebuie purtată în toate spațiile închise, nu trebuie să existe spațiu închis fără mască.... nu mai spun de unitățile medicale unde este obligatorie, dar sunt și aici oameni care vin fără mască. În continuare vin pacienți fără mască la cabinet... Nu au văzut ce s-a întâmplat, că ne-au murit cunoștințe, apropiați, vecini, prieteni, necunoscuți de toate vârstele? Unii au supraviețuit și au trecut printr-un calvar, dar suportă în continuare consecințele acestei infectări. Măcar atâta lucru să stăm să gândim”, a declarat dr. Ileana Dumitrescu, președintele Asociației Medicilor de Familie Dâmbovița.

 

 

Violeta Stanciu