14.12.2022 00:13

„Oamenii pleacă din primării din cauza salarizării”

„Oamenii pleacă din primării din cauza salarizării”
Galerie foto

*„Oamenii pleacă de la comune către orașe, municipii și județe sau spre alte structuri unde nivelul salarizării este mai mare”

 

În sistemul privat este valea plângerii din cauza salariilor mici, în sistemul bugetar se ascut nemulțumirile! Președintele Asociației Comunelor din România, Emil Drăghici, primarul comunei Vulcana Băi este extrem de nemulțumit de nivelul de salarizarea al funcționarilor publici de la nivelul comunelor! Acesta  susține că există discrepanțe majore între salariile de la comune și cele de la orașe, municipii și județ, motiv pentru care foarte mulți salariați din mediul rural caută să se mute către celelalte structuri mai bine plătite.   

„Suntem călcați în picioare, există o presiune din partea Guvernului, iar din partea noastră este un strigăt de alarmă, pentru că oamenii pleacă din primării pe motivul unei salarizări rămase în urmă, dar și a unei diferențieri între salariile de la comune, orașe și municipii, ceea ce nu este normal pentru că avem aceleași atribuții, ba mai mult acolo unde personalul este puțin  atribuțiile sunt complexe în sensul că un funcționar exercită atribuțiunile din mai multe domenii. Oamenii pleacă de la comune către orașe, municipii și județe sau spre alte structuri unde nivelul salarizării este mai mare pentru că toată lumea se lovește de viceprimarul comunei unde avem un nivel mult mai mic decât viceprimarul orașului. Guvernul face presiune călcându-ne în picioare de ani de zile”, a semnalat președintele Asociației Comunelor din România, Emil Drăghici, primarul comunei Vulcana Băi.

 

 

Violeta Stanciu