13.10.2021 00:11

„Numai alegerile anticipate pot legitima o majoritate consistentă”

„Numai alegerile anticipate pot legitima o majoritate consistentă”
Galerie foto

*„După ce a dărâmat acest Guvern prin moțiune, PSD nu va vota niciun fel de formulă de guvernare cu PNL, nici în formulă revizuită cu neomarxiștii, nici minoritar PNL, minoritar PNL cu UDMR”

 

Chiar dacă, în mod surprinzător, Dacian Cioloș a fost desemnat ca premier al României, de către președintele Klaus Iohannis, constituirea noului Guvern și formarea unei majorități confortabile în Parlament devine o misiune destul de dificilă, dacă nu chiar imposibilă, mai ales în condițiile în care USR PLUS a pus umărul la dărâmarea Guvernului Cîțu!  Într-o intervenție a sa, premierul demis Florin Cîțu chiar îl trimite pe Dacian Cioloș la PSD și AUR să caute majoritatea necesară pentru susținerea Guvernului în Parlament.

Poziția PSD, exprimată de președintele Marcel Cioloacu, este că trebuie să se ajungă la alegerile anticipate. Pe aceeași lungime cu președintele partidului este și senatorul PSD Dâmbovița, Titus Corlățean care a declarat la Târgoviște că opțiunea principală determinată de fragmentarea din Parlament... este opțiunea politică de a merge rapid la anticipate pentru a obține legitimitate  pentru o majoritate consistentă și un nou guvern.

„Știți care este poziția PSD... Am spus-o foarte clar că PSD, după ce a dărâmat acest Guvern prin moțiunea PSD, nu va vota niciun fel de formulă de guvernare cu PNL, nici în formulă revizuită cu neomarxiștii, nici minoritar PNL, minoritar PNL cu UDMR. Opțiunea principală determinată de fragmentarea din Parlament, de situația gravă, este opțiunea politică de a merge rapid la anticipate pentru a obține legitimitatea poporului pentru o majoritate consistentă și un nou guvern în România, pentru că este nevoie de așa ceva. Dacă nu va exista dorința politică a lui Iohannis și a altor partide, PSD a spus că la limită poate accepta un guvern de specialiști cu un mandat determinat în timp pentru a trece de această perioadă și a gestiona lucrurile care sunt grave și pentru ca în martie să se declanșeze procedura de alegeri anticipate”, a declarat senatorul PSD Dâmbovița, Titus Corlățean.

Violeta Stanciu