07.10.2021 00:14

„Nu este un motiv de bucurie pentru noi că a căzut Guvernul”

„Nu este un motiv de bucurie pentru noi că a căzut Guvernul”
Galerie foto

*„Este o situație grea pentru România, dar și pentru Partidul Național Liberal și regretăm că s-a ajuns la această situație”

 

Președintele PNL Dâmbovița, senatorul Virgil Guran ne-a declarat ieri că nu se bucură de căderea Guvernului Cîțu și că regretă faptul că s-a ajuns în situația aceasta care este neplăcută atât pentru țară cât și pentru Partidul Național Liberal. Acesta este încrezător că liberalii vor reuși să treacă pentru această situație neplăcută.

,,Vă dați seama că nu putem să ne bucurăm, din contră... Nu este un motiv de bucurie sub nicio formă pentru noi că a căzut Guvernul. Este o situație grea pentru România, dar și pentru Partidul Național Liberal și regretăm că s-a ajuns la această situație. În același timp, în ceea ce privește ce voi face eu sau PNL, din punctul meu de vedere, consider că trebuie să încercăm să reparăm în interiorul partidului ceea ce este greșit, să încercăm să ne consolidăm, să încercăm să rămânem la guvernare și să găsim o formulă sănătoasă de a merge mai departe cu tot ceea ce se întâmplă”, a declarat președintele PNL Dâmbovița, Virgil Guran.

Acesta nu exclude ca președintele României, Klauss Iohannis să-l propună din nou premier tot pe Florin Cîțu.

„Trebuie văzut un pic pentru că există acea hotărâre a Curții Constutționale prin care se spune că dacă nu există creată o majoritate nu se poate veni cu aceeași propunere, dar e posibil să se vină cu altă propunere și după aceea... este posibil să vină președintele cu aceeași propunere, cu Florin Cîțu’’, a punctat Virgil Guran.

Totodată, liderul liberal de la Dâmbovița consideră că cel mai bun premier, din punctul de vedere al refacerii coaliției de guvernare, ar fi Ludovic Orban .

„Și Ludovic Orban este o variantă foarte bună pentru că este clară situația că cei de la USR PLUS sunt convins că ar agrea această soluție și cred că s-ar putea reface coaliția, la un moment dat, dar asta trebuie să hotărască partidul, dar și aici este o problemă mai grea”, a completat Virgil Guran.

Despre taberele care există în momentul de față în PNL, Virgil Guran ne-a declarat:

,,Este clară situația că există echipa care l-a susținut pe Ludovic Orban și echipa care l-a susținut pe Florin Cîțu. Întotdeauna, după un congres trece un pic de timp până se armonizează lucrurile. Eu sper să nu fie afectat partidul și să se găsească o soluție comună, să asistăm la un dialog și să găsim o soluție bună pentru partid”, a conchis președintele PSD Dâmbovița, Virgil Guran.

 

 

Violeta Stanciu