19.05.2023 00:16

„Nu cred că profesorii vor intra în grevă de săptămâna viitoare”

*Totuși, Ileana Nicolaescu spune că în cazul în care liderii de sindicat stabilesc să se intre în grevă generală, și profesorii de la Dâmbovița se vor alătura protestului

 

Profesorii anunță că vor intra în grevă generală din 22 mai! Liderii de sindicat au făcut deja apel către părinți să-și țină copiii acasă începând de săptămâna viitoare. Contactată de noi, inspectorul școlar general al județului Dâmbovița, prof. Ileana Nicolaescu, a declarat că este puțin probabil ca profesorii să înceapă o grevă generală din 22 mai, deoarece săptămâna viitoare începe Evaluarea națională la clasa a VI-a, iar tot săptămâna viitoare, elevii de clasa a XII-a vor încheia anul, motiv pentru care vor fi pregătite multe festivități. Totuși, Ileana Nicolaescu spune că în cazul în care liderii de sindicat stabilesc să se intre în grevă generală, și profesorii de la Dâmbovița se vor alătura protestului.

„Dacă mă întrebați pe mine acum, nu cred că se va ajunge la o grevă generală. De exemplu, cadrele didactice din Dâmbovița și-au desfășurat orele normal în aceste zile. Aceștia și-au continuat activitatea didactică la clasă. Până la urmă, ne-am ales meserie din vocație și trebuie să ne ducem treaba la bun sfârșit. Acum, totul depinde de ceea ce vor hotărî liderii de sindicat de la nivel național și la ce înțelegere vor ajunge cu guvernanții. Nu spun că Dâmbovița nu se va asocia protestului, dacă va fi unul la nivel național. Totuși, cred că toți profesorii vor înțelege faptul că săptămâna viitoare avem evaluările naționale la clasa a VI-a. De asemenea, avem sfârșitul de an școlar pentru elevii de liceu. Sunt prea multe evenimente importante ca să se declanșeze acum o grevă, dar nimic nu este exclus”, a declarat prof. Ileana Nicolaescu, inspector școlar general al județului Dâmbovița.

Ștefan Khalil