16.05.2022 00:18

„Noaptea muzeelor”, eveniment de succes

„Noaptea muzeelor”, eveniment de succes
Galerie foto

*Unul dintre muzeele care s-au bucurat de un flux impresionant de vizitatori a fost Muzeul „Casa Romanței” din Târgoviște

 

Consiliul Județean Dâmbovița, prin Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște, a organizat sâmbătă, 14 mai 2022, a XVIII-a ediție a evenimentului cultural „Noaptea Muzeelor”. Dâmbovițenii au „asaltat” expozițiile muzeelor, profitând și de intrarea gratuită cu ocazia evenimentului pentru a face o plimbare nocturnă prin istoria și arta județului Dâmbovița. Expozițiile temporare speciale și evenimentele muzicale și poetice organizate special pentru această ocazie în diferite muzee dâmbovițene au atras, la rându-le, un public numeros și au contribuit la succesul care a încununat, și în acest an, „Noaptea Muzeelor”.

Unul dintre muzeele care s-au bucurat de un flux impresionant de vizitatori a fost Muzeul „Casa Romanței” din Târgoviște. Până spre miezul nopții, sute de dâmbovițeni au trecut pragul acestui spațiu muzeal unic în România pentru a descoperi fascinanta lume a Romanței - gen muzical de patrimoniu al culturii naționale și file din istoria celui mai longeviv eveniment muzical din România - Festivalul Național „Crizantema de aur” de la Târgoviște.

Printre vizitatori s-au numărat și autorități publice locale și naționale: președintele Consiliului Județean Dâmbovița - Corneliu Ștefan, vicepreședintele CJD - Luciana Cristea, deputații PSD Carmen Holban și Radu Popa, precum și secretarul de stat în Ministerul Transporturilor - Ionuț Săvoiu.

Muzeul „Casa Romanței” din Târgoviște - unic în România - funcționează sub patronajul Federației Europene a Asociațiilor și Cluburilor pentru UNESCO și face parte din structura Complexului Național Muzeal „Curtea Domnească”, aflat în subordinea Consiliului Județean Dâmbovița.

 

 

 

Victor Muntean