11.11.2022 00:17

„Municipiul Târgoviște alege integritatea”

 „Municipiul Târgoviște alege integritatea”
Galerie foto

Ieri, în sala de ședințe a Primăriei Târgoviște a fost marcat sfârșitul proiectului „Municipiul Târgoviște alege integritatea”. Primarul Daniel Cristian Stan a transmis că au fost efectuați toți pașii necesari pentru acest proiect, iar cel mai important lucru este  implementarea sistemului de management anti-mită și certificatul de calitate care a fost obținut de administrația locală târgovișteană. Acesta a mai declarat că de la Primăriei Târgoviște au fost instruite în cadrul proiectului aproximativ 30 de persoane.

„Marcăm finalul unui proiect «Municipiul Târgoviște alege integritatea». Tot în această sală ne-am văzut și la debutul acestui proiect. Au fost parcurse toate etapele. Înainte de toate voi spune că niciun reprezentant al executivului administrației publice locale târgoviștene nu a fost manager de proiect aici. Cred că cel mai important rezultat este implementarea sistemului de management anti-mită și certificatul de calitate care a fost obținut de administrația locală târgovișteană.

La nivelul administrației publice din Târgoviște există o preocupare pentru un asemenea tip de proiect, astfel încât, nici în interiorul administrației publice locale, nici cei care au raporturi de natură contractuală sau de altă natură cu administrația publică târgovișteană, să nu aibă de suferit pe această componentă deosebit de importantă, și anume, riscul și vulnerabilitățile cu privire la corupție, care sunt avute în vedere și de către Uniunea Europeană, prin acest program operațional capacitate administrativă care reglementează tocmai modalitatea de reacție sau de apărare cu privire la aceste riscuri și vulnerabilități.

De asemenea, a fost implementat o metodologie de identificare a riscurilor și vulnerabilităților de corupție, în cadrul Primăriei Municipiului Târgoviște, existând și o platformă digitală unde pot fi accesate toate aceste informații pe care noi le aducem la cunoștința dumneavoastră în acest moment. Platforma legată de corupție este o modalitate de însușire a unor standarde de calitate pe această componentă, iar pe de altă parte, o modalitate de interacțiune cu cetățenii, dar și cu alți beneficiari ai serviciilor pe care administrația publică locală târgovișteană le oferă”, a declarat primarul Târgoviștei, Daniel Cristian Stan.

 

 

 

 

Ștefan Khalil