08.09.2022 00:12

„Momentan nu am luat în calcul raționalizarea iluminatului public”

„Momentan nu am luat în calcul raționalizarea iluminatului public”
Galerie foto

Primarul de la Voinești, Sandu Gabriel Dănuț este mulțumit de încasarea impozitelor și taxelor locale și le mulțumește cetățenilor pentru spiritul civic de care au dat dovadă, pentru că fără ajutorul lor multe dintre proiectele localității nu s-ar fi putut realiza.

„Sunt mulțumit de încasarea impozitelor și taxelor locale. Am încasat aproape de 18 miliarde lei, suntem la 70% grad de încasare și avem timp să colectăm tot ceea ce ne-am propus. Vreau să mulțumesc voineștenilor care au înțeles că prin plata impozitelor și taxelor locale contribuie decisiv la dezvoltarea infrastructurii localității, pentru că dacă nu ai bani pentru cofinanțări, pentru obținerea de avize, bani pentru plata iluminatului public lucrările nu pot fi realizate”, a declarat edilul de la Voinești.

Referitor la iluminatul public stradal, mai ales în actualul context al crizei energetice, primarul Sandu Gabriel Dănuț ne-a declarat că momentan nu a luat decizia de a reduce consumul datorită faptului că localitatea a beneficiat de un program de modernizare și eficientizare a iluminatului public.

„Momentan nu sunt probleme cu iluminatul public stradal la Voinești. Eu am finalizat absolut tot ce înseamnă modernizare și eficientizare iluminat public stradal. La nivelul comunei Voinești sunt montate 3300 de lămpi pe led,  care funcționează pe perioada de noapte cu 17 puncte de aprindere pe fotocelulă, adică dacă s-a întunecat afară se aprinde, dacă se face lumină se stinge. Momentan nu am luat în calcul să fac o raționalizare a iluminatului public. Eram foarte fericit, acum trei ani de zile, când am finalizat modernizarea iluminatului public pentru că factura la iluminat scăzuse cu 60%, iar acum a crescut cu mai mult de 60%”, a precizat primarul comunei Voinești, Sandu Gabriel Dănuț.

 

 

 

 

Violeta Stanciu