21.06.2022 00:20

„Minciuna stă cu regele la masă...”

„Minciuna stă cu regele la masă...”
Galerie foto

...deconspira Alexandru Vlahuță realitatea românească de pe la începutul veacului trecut. De atunci au trecut mai bine de o sută de ani și, în această privință, realitatea politică de azi seamănă leit-poleit cu cea de atunci. Și te întrebi, cu firească uimire, cum de nu s-a schimbat nimic sub soarele noului capitalism... democratic românesc.

Nu, din păcate, nu s-a schimbat. Se minte în draci de jos până sus, de la organizațiile locale ale partidelor până la Centru, de la primăriile și consiliile locale până la palatele Puterii. Iar regele din poveste (vârful Puterii) se minte și pe sine nevrând să vadă că este gol de-a binelea. Fiecare președinte cocoțat la Cotroceni, și fiecare guvern, minte de îngheață apele Dunării că România înregistrează niște creșteri economice fabuloase, dar români trăiesc din ce în ce mai prost și preferă să ia drumul bejeniei aiurea prin lume, fără să mai privească înapoi, și uite așa, țara se golește pe când rata natalității este catastrofală.

Cică vor fi anulate „pensile speciale” ale parlamentarilor, miniștrilor, magistraților, „organelor Puterii locale”, dar onorata Curte Consituțională a dat verdictul cum că tăierea acestor supraprofituri ar fi... neconstituțională. Și ne mai întrebăm de ce seniorii patriei sunt văduviți de a mai pune ceva la pensie. Absurdul situației este perfect.

Actuala coaliție de guvernare, după ce a mințit, fără nicio remușcare, că nu vor mai împovăra populația cu noi taxe și impozite, acum ar vrea să stoarcă bani și din piatră seacă, adică din buzunarul - în care bate vântul sărăciei - al contribuabilului patriei în care duduie creșterea economic doar în capul năuc al regelui gol (vârful Puterii).

Se minte cu inconștiență, despre proiectul „România educată”, mult iubit de inițiatorul său, profesorul președinte Klaus Werner Iohannis, însă tânăra generație este atât de bine educată încât este ucisă de cantitatea uriașă de droguri care au invadat școlile și festivalurile. Se minte! Se minte! Se minte! Fără rușine. Și cu fiecare minciună politicianistă, România își dă obștescul sfârșit. De fapt, ăsta este planul!

 

 

 

George Coandă