10.06.2022 00:12

„Mija este societatea din ROMARM cu cele mai bune salarii”

„Mija este societatea din ROMARM cu cele mai bune salarii”
Galerie foto

*„A fost o creștere bună și acum, ceea ce îi menține și îi plasează în continuare pe locul I în veniturile salariaților. Ne bucurăm pentru salariații de la Mija”

 

Liderul de sindicat din industria de apărare Constantin Bucuroiu a anunțat că, după Uzina Automecanica Moreni , s-a bătut palma pe încheierea unui nou contract colectiv de muncă și la UM Mija, unde s-a reușit obținerea unor noi majorări salariale dar îi îmbunătățirea condițiilor de muncă. De salutat este faptul că, dintre cele 16 societăți ale ROMARM, Uzina Mecanică Mija este unitatea  economică cu cele mai mari salarii din industria de profil. În urma unor negocierii dure care au avut loc între conducere și sindicat și la Automecanica Moreni s-a obținut o creștere salarială frumoasă  care va fi aplicată în două trepte.

,,Un lucru bun care s-a întâmplat în industria de apărare a județului Dâmbovița este încheierea contractului colectiv de muncă la UM Mija, unde părțile semnatare ale contractului au picat de acord și astfel au fost obținute anumite progrese în ceea ce privește condițiile de muncă și salarizare pentru oameni  și acesta este un lucru de bun augur. Mija este societatea din CN ROMARM, din cele 16 societăți ale Romarmului, cu cele mai bune salarii. Și la Automecanica Moreni, în urma negocierilor dure care au avut loc între conducere, CA și de partea cealaltă a mesei, Sindicatul Dreptatea, s-a făcut un progres în sensul că s-a căzut de acord pentru o majorare de 185 lei începând cu 1 iunie 2022, sumă netă, și cu 105 lei sumă netă începând cu 1 septembrie, ceea ce este un lucru favorabil salariaților, pentru că până la urmă rolul nostru, al sindicatului, acesta este... să ne batem pentru salariați, pentru ca aceștia să poată trăi în condiții decente”, a declarat liderul de sindicat din industria de apărare, Constantin Bucuroiu, liderul de sindicat de la Uzina Automecanica Moreni.

 

 

Violeta Stanciu