06.07.2012 00:15

„La Glodeni – cloaca PDL–PSD a prins și PP-DD”

„La Glodeni – cloaca PDL–PSD a prins și PP-DD”
Galerie foto

❚ Negocierile cu scandal, șantaj și alte acuzații grave de corupție au împiedicat pentru a 3-a oară constituirea CL Glodeni ❚ Consilierul PP-DD (fost PSD) Liviu Stoica îi transmite public un mesaj președintelui PP-DD, Dan Diaconescu: „Păi, dle Dan Diaconescu, ați construit această mișcare politică pe conceptele «Jos ciocoii», «Hoții la pușcărie». Pentru că am înțeles mesajul și-l aplicăm, va trebui să fim excluși din PP-DD”

 

„Către «Jurnal de Dâmbovița»

Doamnei Director,

Așadar, a doua tentativă de constituire a CL Glodeni a eșuat în aceleași condiții, cu aceiași combatanți, adică: prezenți cei 3 consilieri PNL și cei 2 PP-DD, absenți toți consilierii PDL și ai PSD «cazați» în casa primarului în așteptarea semnalului. Au auzit, probabil, că o echipă TV era prin apropiere, în stand-by, și au preferat un spațiu privat!

 

La ora 14.00, pe 4.07 a.c., același reprezentant al prefecturii, dl Popa, însoțit de primarul repetent și secretarul primăriei ne-au comunicat decizia amânării, din lipsă de cvorum. S-a acreditat schimbarea orei pentru cea de a 3-a tentativă. I-am replicat că nu ora e de vină, ci faptul că «nu s-au strâns banii» și asta pentru că imediat după ședință, primarul, însoțit de sluga de încredere «șoferul », au reîntregit echipa și au serbat victoria.

 

Agapa a durat până pe la 16.00, când protagoni știi, foarte dârzi, s-au îmbarcat în mașini, unul câte unul, precum șobolanii. Noroc că pe drum nu prea exista trafic... Victoria, de data aceasta, a fost una a la «Pyrus» și am să mă explic. Cu o zi înainte, ofensat tare de articolele semnate în cotidianul dumneavoastră, cei doi consilieri PPDD subsemnatul și colegul Vasile Mircea (președintele organizației), am primit un telefon de la președintele PP-DD Județean – dl Antoniu, prin care ne comunica faptul că primarul penal l-a sunat să ne ofere postul de viceprimar.

 

I-am replicat că este o intoxicare și că este «porunca» lui Florin Popescu. Ne-a amenințat că vom fi excluși din partid (implicit din CL), dacă refuzăm. Și asta după ce, în două luni, am obținut un scor dublu față de județ și țară, încurcând socotelile primarului și «ciorbarilor» PSD. Pentru că suntem hârșiți în politică, am realizat miza și scopul și colegul meu a acceptat propunerea. Cu două ore înainte de ședință, s-a deplasat un domn Andrușcă, de altfel amabil, trimis de președintele Antoniu să negocieze cu primarul (după ce cu o oră înainte a existat o convorbire între ultimii doi).

 

Nu știu ce hram poartă dl respectiv și pe cine reprezintă, pentru că am înțeles că dl Dan Diaconescu a decapitat toată organizația Dâmbovița. Și nu pentru rezultatele «remarcabile », ci pentru «trădarea intereselor partidului și management defectuos în campania electorală», culpă la care lucrez și am să-i expediez inițiatorului acestei mișcări politice un material stufos, cu probe indubitabile ale mele și ale altor colegi care m-au contactat. Negocierile primarului cu trimisul PP-DD au durat circa o oră, după care am fost solicitat să mă prezint (cu colegul) la discuție.

 

Mi s-a comunicat, scurt, că PDL, prin primar, sprijină un viceprimar PP-DD, dar... numai pe subsemnatul! Am acceptat pe loc – fiind o sarcină de partid. De când voiam eu să ajung în «groapa cu lei», să am acces la documente. Nu la alea bune, ci la cele contrafăcute, existente în dosarul penal 150/p/2009. Răspunsul a venit ca un trăsnet. «Umflatul» încurcat a îngăimat ceva «să vezi, să negociem»... M-am ridicat, i-am spus reprezentantului să vină la ședință să mă susțină și am plecat să mă schimb, pentru ședință, fiind în ținută lejeră. Dl Andrușcă a insistat pe negocieri, dar decizia mea era fermă, ceea ce l-a luat prin surprindere pe primar, care a decis, pe loc, neprezentarea consilierilor PDL, PSD.

 

De altfel, decizia era luată demult, din moment ce nici de această dată nu a venit un judecător să-l învestească pe primar. Dl Andrușcă n-a mai stat la ședință, a plecat cu tot cu adresele de excludere ale noastre din partid, pe care sunt convins că le avea în buzunar. Se impune întrebarea «De când un primar penal face ordine în alt partid?». Că s-a jucat în campania electorală cu Florin Popescu, nu mai e o noutate! Că au fost proțăpiți oamenii acestuia, peste noapte, în capul listelor, iar nu mă surprinde!

 

Iată că a venit și vremea ca opțiunea a 500 de oameni, cărora să le fie reprezentate interesele și necazurile, care să-i ocrotească de abuzurile unui primar care va fi condamnat pentru așa ceva, să fie jucată la «alba-neagra» de reprezentanți ai partidelor cu doctrine complet diferite. Miza este foarte clară – cei doi consilieri PP-DD trebuie să nu fie validați în CL.

 

Și asta pentru că sunt incomozi, pentru că au pus pe masa procurorilor documente și acte despre furtul din bani publici, despre spălarea banilor CJ (cel vechi) la Glodeni, despre «cloaca» PDLPSD dintre Primăria Glodeni și firmele de construcții ale «ciorbarilor» PSD. Nu este exclus ca îndepărtarea noastră să fie obiect de negociere la județ și municipiu. Suntem pregătiți, că doar nu o să ne dați afară din casă!”

 

„«Negocierile» PDL - PP-DD însemnau să-mi retrag plângerile penale”

„Iată, dle Dan Diaconescu, cam care trebuia să fie negocierile ce trebuia să se poarte la Glodeni – o cacealma ce sucește mințile unor profani în ale politicii!

1) Să-mi retrag plângerile penale în cele 4-5 dosare penale aflate pe masa Parchetului Pucioasa, din care cel cu nr. 150 e aproape să intre în judecată. Ele trenează de peste 4 ani, dar nodul se strânge pentru primar, «urmărit penal pe art. 248 1 CP publicarea art. 41-42 CP» (mai precis abuz în funcție în formă continuată) concomitent cu «fals și uz de fals» al unor salariați din Primăria Glodeni (Ordonanța Parchetului Pucioasa din data de 16.02.2012).

2) Să-mi retrag plângerile penale privind implicarea unor firme de construcții ale «ciorbarilor» PDL și PSD în lucrările locale.

3) Să acceptăm ruperea a 7 terenuri din avuția comunei, pe care primarul și președintele PSD au construcții. Aceste terenuri au fost trecute ilegal din domeniul public în cel privat (cu complicitatea Prefecturii) și pentru vânzarea – cumpărarea lor e nevoie de 2/3 în CL. Majoritatea PDL și PSD (6+2) nu e suficientă, cei 2 consilieri PP-DD va trebui îndepărtați pentru această manevră.

 

Păi, dle Dan Diaconescu, ați construit această mișcare politică pe conceptele «Jos ciocoii», «Hoții la pușcărie». Pentru că am înțeles mesajul și-l aplicăm, va trebui să fim excluși din PP-DD. Vă rog să vă decideți: «ori că-că, ori că-că. În caz contrar va trebui să scăpați de trădători, oportuniști și «ciocoii » PP-DD în devenire. Nu de alta, dar alegerile bat la ușă!

Cu același respect, prof. Liviu Stoica,

consilier PP-DD nevalidat”