16.01.2023 00:16

„Învățătorii și profesorii trebuie să facă triajul elevilor la prima oră!”

„Învățătorii și profesorii trebuie să facă triajul elevilor la prima oră!”
Galerie foto

În România a fost declarată alertă epidemiologică după ce numărul de îmbolnăviri de gripă sezonieră a crescut considerabil în ultima perioadă. În urmă cu o săptămână, aproximativ trei milioane de copii s-au întors în școli și grădinițe, iar specialiști din sănătate spun că este posibil ca numărul de îmbolnăviri de gripă să se dubleze odată cu reluarea activității în unitățile de învățământ.

Secretarul de stat, prof. Sorin Ion, fostul inspector școlar general al județului Dâmbovița, a transmis că este recomandat ca învățătorii și profesorii să facă triajul elevilor la prima oră de curs! Acesta a spus că triajul, în școlile în care nu există personal medical, va fi doar unul „observațional”.

„Inspectoratele școlare monitorizează situația din școli și informează Ministerul Educației cu privire la orice situații excepționale. Când vorbim despre situații excepționale discutăm despre eventualitatea pe care nu ne-o dorim de a suspenda cursurile într-o sală de clasă sau într-o unitate de învățământ. Conducerile unităților de învățământ au obligația de a informa părinții cu privire la recunoașterea simptomelor de gripă sau alte infecții respiratorii, este foarte important un așa-zis triaj epidemiologic la domiciliu, pentru că este important ca un copil să nu ajungă în comunitatea școlară cu simptome evidente de gripă și un prim triaj trebuie făcut de cei de acasă, urmat de cel observațional de la nivelul unității de învățământ”, a declarat Sorin Ion.

 

 

Ștefan Khalil