08.11.2022 00:19

„Închisoarea nu este doar între gratii!”

„Închisoarea nu este doar între gratii!”
Galerie foto

*„Libertatea unei victime a traficului de persoane depinde de alegerile tale!”, se mai arată în tema campaniei derulate de ANIPT

 

Campania „Închisoarea nu este doar între gratii!” este derulată de Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane în perioada iulie 2022 – decembrie 2022 și urmărește prevenirea traficului de persoane prin creșterea gradului de conștientizare a opiniei publice cu privire la rolul cererii în mecanismul traficului de persoane. Mesajul campaniei, ,,Libertatea unei victime a traficului de persoane depinde de alegerile tale”, este adresat potențialilor consumatori de servicii prestate de victimele traficului de persoane, respectiv servicii sexuale, forță de muncă ieftină sau produse cu prețuri nejustificat de mici. Acesta urmărește sensibilizarea beneficiarilor mesajului anti-trafic cu privire la faptul că alegerile lor pot influența libertatea unei persoane și o pot conduce într-o situație de exploatare.

Sloganul campaniei, „Închisoarea nu este doar între gratii!”, alături de grafica aferentă, îmbină conceptele de încredere și inocență de care dau dovadă victimele odată cu luarea unor decizii nepotrivite pentru viitorul lor și reprezintă totodată un îndemn adresat potențialelor victime, evidențiind impactul și consecințele implicării într-o situație de risc. Pentru realizarea materialelor video, ANIPT a colaborat cu vloggerul Dorian Popa.

Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane evaluează și monitorizează, la nivel național, activitatea desfășurată în domeniul luptei împotriva traficului de persoane, îndeplinind rolul de raportor național.

 

 

 

V.A.