23.09.2014 00:17

„Implică-te! Fii voluntar!”, acțiune pentru liceenii dâmbovițeni

„Implică-te! Fii voluntar!”, acțiune pentru liceenii dâmbovițeni
Galerie foto

❚ La cursul de instruire teoretică și practică au participat 25 de tineri dornici să deprindă tehnicile acordării primului ajutor medical

PETRE DRĂGUȚOIU


Societatea de Cruce Roșie Filiala Dâmbovița, în parteneriat cu Direcția pentru Sport și Tineret Dâmbovița, a organizat în acest weekend acțiunea pentru tineri „Implică-te! Fii voluntar!”, la Centrul de Agrement „Șoimul” din Bușteni. Cursul de instruire teoretică și practică a fost realizat pentru 25 de tineri (elevi de liceu cu vârste cuprinse între 14-19 ani), voluntari în domeniul educației pentru sănătate.

 

{GOOGLE_AD_BOX1}

 

Principalele teme abordate au fost: „Principii de bază în acordarea primului ajutor”, „Resuscitarea cardio-pulmonară”, „Boli cronice acutizate – boli de inimă, comoție cerebrală”, „Bandajarea”, „Tipuri de bandaje” etc. Acordul de parteneriat, semnat de ec. Gheorghe Popescu, directorul Filialei de Cruce Roșie Dâmbovița, și prof. Eduard Claudiu Mănescu, director executiv DJST Dâmbovița, a prevăzut și obligațiile părților privind activitățile care s-au derulat.