15.09.2021 00:09

„Ilie Oană”, din nou casă pentru Chindia

„Ilie Oană”, din nou casă pentru Chindia
Galerie foto

De la promovarea în prima ligă, din punct de vedere sportiv, Chindia a avut parte de momente de toate tipurile, de la baraj pentru supraviețuirea în Liga 1, până la primul loc din play-out. Suporterii au avut însă tot timpul un motiv de nemulțumire, faptul că echipa pregătită de Emil Săndoi nu poate evolua acasă, pe stadionul „Eugen Popescu”. Astfel, indiferent de rezultatele obținute, dâmbovițenii au regretul că nu pot să urmărească fotbal de primă ligă la Târgoviște, așa cum ar fi normal.

Chindia a fost nevoită să joace în diferite orașe, Ploiești, Giurgiu, Buftea sau Buzău, iar suporterii târgovișteni nu au putut fi alături de echipa iubită. Deși lucrările de modernizare au început încă din momentul promovării formației târgoviștene în prima ligă, acestea nu au fost finalizate nici acum, deși au fost înaintate diferite variante legate de data în care stadionul „Eugen Popescu” ar fi trebuit să fie gata. Deși s-au făcut pași importanți în această direcție, situația este una neplăcută, pentru că echipa de fotbal este nevoită să își joace toate meciurile în deplasare și nu poate beneficia de suportul publicului, un element care ar fi putut să o ajute pe Chindia să obțină mai multe puncte.

Atât antrenorul, cât și jucătorii, au declarat de foarte multe ori că și-ar dori să revină mai repede la Târgoviște, pentru că simt lipsa suporterilor. Chindia a progresat enorm în ultimii ani și trebuie să încheie cât mai curând această situație neplăcută, pentru a își putea propune obiective mai îndrăznețe. După ce a jucat o perioadă bună de timp la Buzău, acum formația târgovișteană se va întoarce la Ploiești, urmând a evolua pe stadionul „Ilie Oană”, acolo unde și-a început aventura pe prima scenă fotbalistică a țării.

Chindia Târgoviște va beneficia cel mai probabil de o asistență mai numeroasă la meciurile considerate a fi pe teren propriu, pentru că și în prima perioadă petrecută la Ploiești, formația de lângă Turnul Chindiei atrăgea mulți oameni, fiind și mai aproape de județul nostru, decât Buzăul. Să sperăm că echipa pregătită de Emil Săndoi va avea rezultate pozitive pe arena „Ilie Oană”, dar și că procesul de modernizare al arenei „Eugen Popescu” va fi încheiat cât mai curând, pentru că municipiul Târgoviște merită să vadă fotbal de primă ligă.

Cosmin Sava