09.08.2022 00:14

„Este unica soluție pentru România”

„Este unica soluție pentru România”
Galerie foto

*„Ieșirea PSD de la guvernare cred că ar fi o problemă majoră nu doar pentru PNL, ar fi o problemă majoră și pentru PSD” *„Dacă se va rupe această coaliție românii vor trage la răspundere cu siguranță ambele partide, pe unii mai mult, pe alții mai puțin”

 

Liberalii țin cu dinții de actuala coaliție de guvernare cu Partidul Social Democrat!  Cel puțin așa a lăsat să se înțeleagă președintele PNL Târgoviște, Aurelian Cotinescu  la  conferința de presă de ieri de la sediul PNL Dâmbovița când a susținut că actuala alianță de guvernare este singura soluție pentru ca România să poată să reziste crizelor actuale. Ba mai mult, liderul liberal spune că actuala coaliție și-a demonstrat eficiența  și  că a fost chiar ,,bine gândită’’.  Acesta  nu ia în calcul nici o eventual ă  destrămare a coaliției, iar despre plecarea  PSD de la guvernare, Aurelian Cotinescu opinează că acest lucru va crea probleme  majore ambelor partide, dar  cei mai afectați de decizie vor fi social democrații.

„Coaliția cu PSD nu cred că se clatină! Este unica soluție pentru România în acest moment și dacă este să fim corecți trebuie să ne gândim la aspectul stabilității pe care totuși  la nivel politic o avem în acest moment, stabilitate  economic ă ce este dată de stabilitatea politică și cred că România se află într-un moment destul de bun al istoriei sale chiar dacă trece prin momente mai grele sau prin provocări importante. Dar această coaliție și-a demonstrat până la urmă meritul și a fost bine gândită! Că ea nu va fi pentru ani de zile de acum încolo, pentru că sunt doctrine diferite, idei diferite, fiecare gândește altfel economia, dezvoltarea societății și nu este simplu să te armonizezi cu un partid care are o gândire socialistă. Asta este clar, dar coaliția funcționează… Ieșirea  PSD de la guvernare cred că ar fi o problemă majoră nu doar pentru PNL,  ar fi o problemă majoră și pentru PSD. Oamenii au acceptat această coaliție  cu greu… Dacă ne uităm după sondaje peste jumătate dintre români acceptă această coaliție și o susțin, dar nu necondiționat. Dacă se va rupe această coaliție românii vor trage la răspundere cu siguranță ambele partide, pe unii mai mult, pe alții mai puțin. Să lași țara neguvernabilă în momentul acesta, precum Bulgaria, este o problemă de siguranță națională. Conflictul cu Ucraina nu este o poveste, este aproape de noi, dacă nu ai un Guvern care să se ocupe de economie în aceste momente grele  atunci toate o să le ia la vale, toate, credeți-mă, plecând de la economie până la situația socială și atunci nu știu cum le mai putem așeza, cu cine le mai așezăm, cu cine să faci o nouă coaliție, cu cine o să facă PSD-ul ? Să ajungem la alegeri anticipate? Ne putem sinucide toți. La așa ceva nu trebuie să se ajungă. Orice partid are și un plan B și un plan C, categoric, dar trebuie rămas la planul A. Este ca într-o familie, se armonizează , se discută, se așează lucrurile, cred că dacă avem maturitatea politică, după 30 de ani de încercări, trebuie să înțelegem că această țară are drumul  ei, dar trebuie ajutată de clasa politică. Până acum România s-a dezvoltat în 30 de ani extraordinar, dar nu datorită politicienilor. Acum este momentul ca această clasă politică să-și arate valoarea, după 30 de ani, măcar după 30 de ani”, a declarat președintele PNL Târgoviște, Aurelian Cotinescu.

 

 

Violeta Stanciu