25.05.2023 00:14

„Eroica”, la o lansare patriotică

„Eroica”, la o lansare patriotică
Galerie foto

Comunicat

 

Muzeul de Istorie din Complexul Național Muzeal ,,Curtea Domnească” din Târgoviște a găzduit marți 23 mai a.c. lansarea nr.1-2 (81-82) al revistei de cultură istorică și de cinstire a eroilor neamului ,,Eroica”, editată de Filiala ,,Mihai Viteazul” Dâmbovița a Asociației Naționale Cultul Eroilor ,,Regina Maria”. Acest eveniment patriotic cultural publicistic a fost moderat de președintele filialei, col.(r) Gheorghe Șerban, iar IPS dr. Nifon Arhiepiscop și Mitropolit al Târgoviștei, jr. Dan Popa, secretar general al județului Dâmbovița și col. Cristian Biță, comandantul garnizoanei, au transmis mesaje de apreciere la adresa colectivului redacțional de a face din revista ,,Eroica” o flamură a luptei pentru păstrarea și promovarea identității istorice a națiunii române. În acest sens a vorbit și prof. George Coandă, redactor-șef al revistei punând un accent deosebit pe cultivarea prin memoria istorică a sentimentului iubirii de neam și de patrie.

Apoi, prof. Valentina Vasile, președintele Subfilialei Cultul Eroilor din Potlogi a făcut portretul unui erou din localitate al cărui nume îl va purta și subfiliala. Și ridicând asistența în picioare, o copilă de numai 2 ani, fiică a Potlogilor, a recitat cu emoție în glas versuri dedicate patriei. Numele ei este Anais Simina Dumitrașcu.

Un alt moment de emoție patriotică l-a oferit formația muzicală de elevi Art canto Morena a Clubului Copiilor din ,,orașul aurului negru” de pe Cricovul Dulce. Dar atenția a fost atrasă de membrii Asociației ,,Tradiția Militară” (inițiator, col.(r) Eugeniu Burcea) îmbrăcați în uniforme purtate de Armata Română de-a lungul vremii.

În final, președintele filialei, col.(r) Gheorghe Șerban a acordat diplome de excelență unor președinți de subfiliale, comandantului Garnizoanei Târgoviște, col. Cristian Biță și col.(r) Eugeniu Burcea titlul de Membru de Onoare, iar coloneilor (r) Valentin Sandu și Dumitru Iov, Emblema de Onoare a Asociației Naționale Cultul Eroilor ,,Regina Maria”.

 

Biroul de presă al Filialei ,,Mihai Viteazul” Dâmbovița