16.09.2014 00:06

„El Clasico” în Supercupă

„El Clasico” în Supercupă
Galerie foto

❚ Singurele aspecte care au rămas neschimbate din sezonul trecut vin de pe banca tehnică, acolo unde jucătoarele vor fi conduse de aceiași antrenori: Dan Fleșeriu și Jose Araujo ❚ Pe lângă pivotul american, în formația campioanei vor mai avea șansa debutului Jasmine Watson și Elena Dincă, ambele venite de la Sf. Gheorghe ❚ Târgoviștea și-a luat revanșa în finala campionatului, pe care și-a adjudecat-o din patru meciuri, cedând unul singur

MĂDĂLIN RĂDUCU


Astăzi, de la 18.00, în „Arena de Baschet” din București se dispută prima Supercupă din istorie la baschet feminin. Protagoniste sunt campioana, CSM Târgoviște și deținătoarea cupei, ICIM Arad. Cele două formații dispută prima partiă oficială a sezonului, în confruntarea denumită „El Clasico” al baschetului feminin românesc.

{GOOGLE_AD_BOX1}

Noutăți în ambele tabere

În meciul de astăzi, cele două echipe vor avea la dispoziție jucătoare noi. Singurele aspecte care au rămas neschimbate din sezonul trecut vin de pe banca tehnică, acolo unde jucătoarele vor fi conduse de aceiași antrenori: Dan Fleșeriu și Jose Araujo. La Municipal, va juca Monique Coker, anul trecut la Arad. Pe lângă pivotul american, în formația campioanei vor mai avea șansa debutului Jasmine Watson și Elena Dincă, ambele venite de la Sf. Gheorghe. De partea cealaltă, Aradul a avut parte de mai multe plecări ale unor jucătoare importante, precum Cosby, Rhoads și Coker.

Însă, au venit Chassidy Fussel, Meighan Simmons, Katherine Plouffe și Hanna Dermeter. Statistica e de partea Târgoviștei Cum într-un astfel de derby o pondere aparte o reprezintă și cifrele, acestea sunt favorabile campioanei. CSM și ICIM s-au întâlnit în sezonul trecut de nu mai puțin de cinci ori. Primele două dueluri au avut loc în sezonul regulat, atunci când fiecare formație și-a adjudecat meciul de pe teren propriu. Apoi, în Final Four-ul din Cupă, arădencele s-au impus în fieful marii rivale, în semifinale. Totuși, Târgoviștea și-a luat revanșa în finala campionatului, pe care și-a adjudecat-o din patru meciuri, cedând unul singur.