21.10.2021 00:18

„E o situație critică! Spitalele sunt arhipline”

„E o situație critică! Spitalele sunt arhipline”
Galerie foto

*„Ieri am avut în Târgoviște 800 de cazuri active (confirmate numai în ultimele 2 săptămâni) și o rată de infectare de 8,99 la mie”

 

Situația epidemiologică este tot mai îngrijorătoare în România. La nivelul țării, în ultimele zile au fost înregistrare zeci de mii de infectări cu Sars-CoV-2 și sute de decese din cauza acestui virus.  În municipiul Târgoviște au fost confirmate în ultimele 14 zile nu mai puțin de 826 de cazuri noi, cu un indice de 8,99. Astfel, edilul, Daniel Cristian Stan a făcut un apel către cetățeni, transmițându-le acestora că a sosit momentul să renunțe la cluburile de noapte și evenimentele unde implică prezențe a 100 de oameni. Primarul i-a rugat chiar pe târgovișteni să facă aceste sacrificii măcar pentru copiii lor, care se pare că și ei sunt afectați în număr tot mai mare de virulența acestui virus.

,,Prieteni, locuitori ai municipiului, oameni buni care veniți în orașul nostru, vă vorbesc extrem de serios, apelând la responsabilitatea fiecăruia dintre voi. Suntem într-o situație teribilă cu infectările COVID și nimic, dar nimic nu mă mai oprește să vă rog, să vă cer să faceți un efort în plus de conștientizare și asumare. Ieri am avut în Târgoviște 800 de cazuri active (confirmate numai în ultimele 2 săptămâni) și o rată de infectare de 8,99 la mie. Înțelegeți, oameni buni? 826 de cazuri. 826 de rude, prieteni, cunoștințe doar din acest oraș.

E o situație critică. Spitalele sunt arhipline cu acești bolnavi, nu ne mai primește nimeni pe acolo dacă suferim de altele. Totul e sufocat. Vedem oameni dragi murind din cauza virusului și ne cutremurăm. Oameni de TOATE VÂRSTELE. Ne mor bunicii, părinții, dar ne mor și copiii. Aproape că nu mai e nimeni care să nu cunoască pe cineva foarte apropiat care a suferit/pierit de virusul ăsta nenorocit. Dacă nici asta nu mai e trezire la realitate...

Nu vreau să vă dau eu sfaturi despre ce trebuie să faceți. Fiecare decide în dreptul său cum se protejează. Pe el, pe părinții lui, pe copiii lui. Dar, vă rog, fără să fiu patetic, haideți să facem un efort mai mare. Poate nu e o tragedie dacă facem o pauză de la petreceri cu sute de persoane, poate nu e o tragedie dacă ne oprim o perioadă din cumetrii. Poate nu e o tragedie dacă nu mai mergem câteva săptămâni prin cluburi. DAR E O TRAGEDIE când ni se îmbolnăvesc copiii. Măcar pe ei să-i protejăm”, a transmis primarul Daniel Cristian Stan.

 

 

 

Ștefan Khalil