19.09.2022 00:16

„De ce Automecanica Moreni nu poate accesa lucrări plătite din bugetul statului?”

„De ce Automecanica Moreni nu poate accesa lucrări plătite din bugetul statului?”
Galerie foto

*„Directorul unei societăți nu poate să meargă să facă un contract, pentru că nu are pârghiile pe care le are un privat”

 

În condițiile în care industria de apărare se confruntă cu o criză acută de contracte și comenzi pe line militară, pentru că factorii decidenți preferă să facă achiziții direct din afară și nu să dezvolte prin intermediul offset-ului unitățile de profil românești, așa cum fac de exemplu polonezi, liderul de sindicat din acest domeniu, Constantin Bucuroiu propune ca agenții economici respectivi să aibă acces la lucrările de investiții plătite din bugetul statului. Constantin Bucuroiu susține că Automecanica Moreni care este renumită pe partea de mecano - sudură ar putea să fie implicată foarte serios în orice tip de construcție care se realizează în România. În acelați timp, sindicalistul morenar este sceptic că o societate din industria de apărare ar putea să câștige o astfel de licitație.

„Obligația de a acorda contracte și comenzi societăților din industria de apărare este a statului. Directorul unei societăți nu poate să meargă să facă un contract, pentru că nu are pârghiile pe care le are un privat. Și mai uitați-vă la o chestie care este foarte bizară. Sunt societăți din industria de apărare, care sunt societăți ale statului, care pot să producă anumite elemente de construcții... de orice fel. Vă dau ca exemplu Automecanica Moreni, care este excelentă pe mecano-sudură și care poate să facă orice tip de construcție. De ce Automecanica Moreni, societate a statului, nu poate să acceseze lucrări care sunt plătite din bugetul statului? Și vorbesc de lucrări ample, mari, de construcții? Noi nu avem nicio șansă, nicio soluție, pentru că niciodată nu am câștiga o asemenea licitație pentru că ele se dau cu destinație și o parte din banii care se dau se întorc sub diverse forme pe la partide! Este un lucru foarte bine cunoscut în Țara Românească”, semnalează liderul de sindicat din industria de apărare, Constantin Bucuroiu

 

 

Violeta Stanciu