09.09.2021 00:19

„Comori ale Romanței”, concert-bijuterie pe coroana Zilelor Cetății Târgoviștei

„Comori ale Romanței”, concert-bijuterie pe coroana Zilelor Cetății Târgoviștei
Galerie foto

Emoția, dorul și dragostea pentru muzica și poezia românească s-au împletit marți, 07 septembrie a.c., în Zilele Cetății Târgoviștei, într-un superb eveniment care încă de anul trecut se prefigura a deveni o tradiție în programul manifestărilor dedicate sărbătoririi fostei Capitale a Țării Românești: concertul „Comori ale Romanței”.

Astfel, la Muzeul „Casa Romanței” din Târgoviște, în organizarea Primăriei Municipiului Târgoviște și a Teatrului Municipal „Tony Bulandra”, în colaborare cu Consiliul Județean Dâmbovița, Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească”, Arhiepiscopia Târgoviștei și Centrul Cultural pentru UNESCO „Cetatea Romanței” Târgoviște, concertul a adus la rampă artiști dâmbovițeni îndrăgiți de public: Alina Mavrodin Vasiliu, Nicoleta Vasile, Daiana Berbec, Bogdan Hrestic, Elena Dragomir, Adrian Burhală, Valentin Borșu (apariție surpriză și încântătoare din Canada), precum și Mihail Vlădăreanu alături de Grupul “Dorulețul“ al Catedralei mitropolitane din Târgoviște, în acompaniamentul la pian al compozitorului Stelian Apostol. Și, desigur, evenimentul s-a desfășurat în conformitate cu toate rigorile sanitare impuse de lege.

Prezentarea concertului a fost făcută de inițiatoarea acestuia, îndrăgita interpretă Alina Mavrodin Vasiliu, directorul artistic al Festivalului „Crizantema de aur”, cea care a oferit spectatorilor și numeroase informații prețioase din istoria excepțională a romanței, care sunt puse în valoare și în saloanele Muzeului „Casa Romanței” din Târgoviște – unic în România. Iar aplauzele publicului, numeros atât în curtea interioară a Muzeului „Casa Romanței”, cât și – ce surpriză plăcută – pe trotuarul din fața instituției, nu păreau a se opri, sub farmecul atâtor bijuterii muzicale ale patrimoniului muzical românesc, în care strălucește Romanța.

Aplauze la scenă deschisă au primit și organizatorii evenimentului. Concertul „Comori ale Romanței” a fost transmis, totodată, live pe pagina de facebook a Centrului Cultural pentru UNESCO „Cetatea Romanței”, bucurându-se de o audiență impresionantă, de ordinul miilor de spectatori online. Iar numărul acestora crește în continuare datorită distribuirii concertului pe rețele de socializare. Așadar, încununând manifestările dedicate Zilelor Cetății, concertul „Comori ale Romanței” din acest an s-a profilat ca o nouă bijuterie pe coroana și blazonul Târgoviștei - Cetatea Romanței. La mulți ani, dragi târgovișteni, oriunde vă aflați! Romanța ne unește!

Violeta Stanciu