03.11.2022 00:14

„Cel puțin 20-25% din personal vrea să părăsească sistemul”

„Cel puțin 20-25% din personal vrea să părăsească sistemul”
Galerie foto

*„Foarte mulți dintre cei care vorbesc despre pensiile speciale, neavând cunoștințe în domeniu, amestecă pensiile speciale cu pensiile militare de serviciu în condițiile în care noi suntem la 45 km de un război. Vă dați seama că în aceste condiții ne vom trezi că nu mai avem nici armată nici poliție”

 

Un nou exod la orizont  al oamenilor din sistemul de siguranță și ordine publică! Polițiștii, militarii, judecătorii se grăbesc să iasă la pensie cât mai repede, bineînțeles cei care îndeplinesc condițiile de pensionare! Speriați de ultimele discuții de pe scena politică, dar și de sfaturile primite de autorități de la Banca Mondială, oamenii care au ajuns la o anumită vârstă și care mai lucrează încă în aceste sisteme își fac deja calculele... pentru a vedea care încotro o apucă.

„Este adevărat, cel puțin 20-25% din personal vrea să părăsească sistemul de apărare, ordine pubică și siguranță națională prin pensionare, prin demisie sau prin plecare... pur și simplu. Pentru că nimeni nu a ieșit să spună clar ce se va întâmpla, cei care îndeplinesc condițiile de pensionare sau le aveau deja îndeplinite, pentru că avem și astfel de cazuri, pleacă din sistem pentru că există temerea că va apărea o altă legislație, cu alte moduri de calcul a pensiei și astfel vor avea o pensie mai mică. Foarte mulți dintre cei care vorbesc despre pensiile speciale, neavând cunoștințe în domeniu, amestecă pensiile speciale cu pensiile militare de serviciu în condițiile în care noi suntem la 45 km de un război. Vă dați seama că în aceste condiții ne vom trezi că nu mai avem nici armată, nici poliție”, ne-a declarat ieri liderul de sindicat al polițiștilor dâmbovițeni, Florin Bălan.

Prezent ieri în județul Dâmbovița, la fabrica de camioane IVECO de la Petrești, premierul României, Nicolae Ciucă, a ținut să liniștească apele în sistemul de apărare și ordine publică spunând că pensiile militare se păstrează în actuala structură, numai că pensia nu va mai fi mai mare decât salariul avut, iar creșterea „vârstei de pensionare se va produce într-o abordare graduală”, deci nu imediat.

Violeta Stanciu