18.04.2014 08:10

„Calea Luminii” în Joia Mare

„Calea Luminii” în Joia Mare
Galerie foto

❚ 2016 lumânări au fost aprinse într-un spectacol inedit și unic în țară ❚ De la statuia domnitorului Mihai Viteazu, apoi pe Bulevardul Carol I și până la Gara Târgoviște Sud, s-a aprins „Calea Luminii”

 

CORVIN DUMITRICĂ


Manifestare unică în România, ieri, în Joia Mare. De 15 ani, la Târgoviște, în această zi, lumânările se aprind într-un spectacol inedit. Autorul proiectului intitulat „Calea Luminii”, artistul plastic târgoviștean Mihai Șerbănescu, crede că lumina lumânării călăuzește omul de la naștere până la moarte, iar flacăra ei are o semnificație aparte pentru credincioși.

 

Și anul acesta au fost așezate 2016 lumânări, din capătul Bulevardului Regele Carol I, de la statuia domnitorului Mihai Viteazul, până la Gara Târgoviște Sud. Manifestarea a devenit nu numai atracție și tradiție, ci și pelerinaj pentru mii de localnici și turiști aflați la Târgoviște pentru a sărbători Paștele.

{GOOGLE_AD_BOX1}

 

Atmosfera celor 2016 lumânări de pe „Calea Luminii” a fost completată de un fundal muzical de excepție, „Doină”, interpretată de regretatul interpret târgoviștean de muzică folk Lorin Stănescu, i-a impresionat profund pe cei prezenți.