31.05.2023 00:17

„Avem soluții să blocăm sistemul! Nu ne provocați!”

„Avem soluții să blocăm sistemul! Nu ne provocați!”
Galerie foto

*Protestele se vor desfășura la sediile MAI - Ministerul Afacerilor Interne și Ministerului  Muncii, în zilele de 6, 7 și 8 iunie 2023, între orele 11.00-14.00, urmând să se extindă la Guvern, Comisia Europeană (sediul din București) și Camera Deputaților

 

A început vara protestelor! După profesori care sunt în stradă și în grevă generală de zile bune, în condițiile în care examenul de bacalaureat bate la ușă, se pregătesc de proteste cei din sistemul sanitar și polițiștii, iar lista nemulțumiților nu se termină aici. Cu toții reclamă proasta salarizare și faptul că nu mai pot face față traiului zilnic din cauza salariile mici pe care le primesc. Președintele de sindicat al polițiștilor dâmbovițeni, Florin Bălan se solidarizează cu  acțiunea colegilor de la nivel național care au anunțat deja  că în scurt timp vor relua protestele de stradă, urmând ca, în funcție de evoluția situației să adopte noi măsuri de reacție și protest.

„Astfel, în urma consultării celor 74 de  organizații SNPPC din țară (poliție, poliție de frontieră și poliție imigrări), SNPPC  a luat decizia organizării de mișcări sindicale având 2 revendicări principale: 1. Aplicarea în integralitate a Legii 153/2017 pentru întreaga familie ocupațională Apărare, Ordine Publică și Securitate Națională începând cu 01.07.2023; 2. Scoaterea Legii 223/2015 din PNRR. Nu  suntem de acord cu modificările propuse la Legea 223/2015 în Senat și nici cu noile amendamente propuse la Camera Deputaților. Într-o primă etapă SNPPC va organiza și desfășura proteste la sediile MAI - Ministerul Afacerilor Interne și Ministerului  Muncii, în zilele de 6, 7 și 8 iunie 2023, între orele 11.00-14.00 urmând să le extindem la Guvern, Comisia Europeană ( sediul din București) și Camera Deputaților. După aceste prime proteste, în funcție de evoluția situației le vom intensifica, putând ajunge chiar  la blocarea sistemului. Rugăm toți polițiștii, personalul contractual, pensionarii din MAI dar și din familia ocupațională Apărare, Ordine Publică și Securitate Națională să participe în număr cât mai mare la aceste proteste. Este cazul să ne arătăm nemulțumirile. Luați legătura cu liderii teritoriali ai SNPPC în vederea organizării deplasărilor și protestelor! Atragem atenția guvernanților că, în cazul în care  solicitările noastre nu vor fi  soluționate, vom trece la proteste masive, inclusiv la blocarea sistemului.  Avem soluții să blocăm sistemul! Nu ne provocați!”, se arată în comunicatul de presă al Biroului Executiv Central al SNPPC care ne-a fost transmis de liderul de sindicat al polițiștilor dâmbovițeni, Florin Bălan.

 

 

Violeta Stanciu